Berend Roorda van rechten is Docent van het Jaar 2019

De genomineerden in het Academiegebouw, met het college van bestuur.

Rechtendocent Berend Roorda Docent van het Jaar 2019

Rechtendocent Berend Roorda is woensdag verkozen tot Docent van het Jaar 2019. Op de tweede plaats eindigde Laura Batstra van gedrags- en maatschappijwetenschappen. De derde plek was voor Méadhbh McIver van godgeleerdheid en godsdienstwetenschappen.
29 januari om 20:42 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
januari 29 at 20:42 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

29 januari om 20:42 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

januari 29 at 20:42 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Roorda won een geldbedrag van vijfduizend euro, een kunstwerk en mag als kers op de taart een vak inrichten voor het Honours College. ‘Daar heb ik al wel een klein idee voor, maar dat wil ik eerst uitwerken’, zei hij na de uitreiking.

Roorda was een van de elf genomineerden voor de jaarlijkse RUG-verkiezing voor Docent van het Jaar. De docenten werden door de eigen faculteit naar voren gebracht als kandidaat. Vervolgens presenteerden zij zich woensdag door een korte pitch te geven en zo meer over hun werk binnen de universiteit te laten zien.

Helder verhaal

Een vakjury, die onder meer bestond uit de winnaar van vorig jaar Marc Kramer (FEB), vindt Roorda de ‘overduidelijke winnaar’. Dat is niet alleen vanwege zijn heldere verhaal waarin hij onder meer een link maakte met de recente boerenprotesten, maar ook vanwege de vele brieven van studenten. Daaruit bleek volgens de jury hoe groot zijn betrokkenheid bij studenten is.

Roorda was vereerd de prijs in ontvangst te nemen en gebruikte het moment om All Ears onder de aandacht te brengen. Dat is een initiatief waarbij studenten die het nodig hebben, een luisterend oor vinden bij een studentwerker.

Verhaal kwijt willen

‘Je kunt naar een studieadviseur of een studentpsycholoog, maar voor sommige mensen is beide niet nodig’, legt Roorda uit. ‘Terwijl ze wel een verhaal kwijt willen. Daarom zijn wij All Ears begonnen.’

All Ears startte vorig jaar maart in de binnenstad en werkt zo goed dat er vanaf 1 maart dit jaar een locatie op Zernike komt. Ook is Roorda in gesprek met de Universiteit van Amsterdam, die geïnteresseerd is in het initiatief.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties