Rechten haalt alle tentamens voor zomervakantie in

Rechten haalt alle tentamens voor zomervakantie in

Alle tentamens die bij rechten waren uitgesteld vanwege de coronamaatregelen worden nog voor de zomervakantie ingehaald. De tentamenperiode duurt daardoor een week langer.
29 april om 11:50 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
april 29 at 11:50 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door René Hoogschagen

29 april om 11:50 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By René Hoogschagen

april 29 at 11:50 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

René Hoogschagen

Freelance journalist Volledig bio / Full bio.

Uit een rondgang van UKrant dinsdag blijkt dat de faculteitsraad akkoord gaat met een plan daartoe van het faculteitsbestuur. 

Het huidige rooster gaat daarvoor op de schop. Eerst worden de tentamens van blok vier gehouden, daarna die van blok drie – met minimaal vijf werkdagen tussen die blokken en tussen de tentamens minimaal een dag. Al lukt dat niet overal.

De faculteitsraad raad is vooral blij dat studenten zonder studievertraging het nieuwe studiejaar in kunnen. Wel wijzen de raadsleden op de randvoorwaarden, zoals technische ondersteuning. Volgens hen is het voorstel het best haalbare en leidt verdere discussie alleen maar tot meer vertraging. ‘Het is roeien met de riemen die je hebt’, zegt Riëlle van der Velde van Progressief Rechten. 

Enige optie

Dit was dan ook de enige mogelijke optie, hield decaan Jan Berend Wezeman vorige week de faculteitraadsvergadering voor, toen hij het plan alvast aankondigde.

Als alles na het huidige tentamenrooster gepland wordt, zijn docenten tot half augustus bezig met nakijken. ‘En dan moet je 1 september weer online onderwijs doen’, schetste Wezeman. ‘Dat vinden wij niet verantwoord.’

Met dit rooster heeft iedereen een behoorlijke vakantie in augustus, en docenten die snel zijn met nakijken al vanaf half juli. ‘Dat is belangrijk, ook voor docenten met kinderen’, aldus Wezeman met een verwijzing naar de schoolvakantie die half augustus voorbij is.

Voorwaarde is wel dat alle docenten zich aan de planning houden. ‘Als iemand zegt: “Ja, maar dan heb ik een huwelijk”, of dit of dat… Daar kunnen we geen rekening mee houden, want dan loopt het in de soep.’ 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties