Rechten eindelijk op één plek in ’98 procent voltooid’ Rölinggebouw

De langverwachte verhuizing van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar één centraal gebouw is bijna voltooid. UKrant maakte een rondje door het nieuwe Rölinggebouw.

Familiefoto’s, abstracte schilderijen en heel veel planten zijn al naar binnen gebracht om de glazen hokjes in het Rölinggebouw te personaliseren. De tuin is nog een modderig terrein en de ultramoderne LED-schermen moeten nog worden opgehangen, maar het nieuwe domein van de rechtenfaculteit is ‘voor 98 procent klaar’, zegt decaan Wilbert Kolkman.

Ruimtegebrek

Het Rölinggebouw verwelkomde zijn medewerkers en studenten net op tijd voor de start van het nieuwe academische jaar. De belangrijkste reden voor de verhuizing, naast het concentreren van rechten op één plek, was om het ruimteprobleem van de faculteit op te lossen.

Dankzij het tot het uiterste gerekte budget is er nu net genoeg ruimte in de voormalige openbare bibliotheek in de Oude Boteringestraat om al het personeel van de faculteit en hun boeken onder te brengen. ‘Sommige medewerkers waren bang dat er niet genoeg boekenplanken zouden zijn voor hun boeken, maar gelukkig konden we aan al hun behoeften voldoen’, grapt Kolkman.

Gedeelde kantoren

Omdat niet iedereen de hele week aanwezig is, worden de kantoren gedeeld. Medewerkers zijn gekoppeld aan collega’s die op andere dagen naar het werk komen. Op die manier, legt Kolkman uit, zijn zelfs de gedeelde kantoren meestal bezet door slechts één persoon tegelijk.

Waar Kolkman het meest enthousiast over is? ‘Het fantastische uitzicht!’ Degenen die het geluk hebben om in een van de hoekkantoren op de nieuw toegevoegde bovenste verdieping te werken, hebben een panoramisch uitzicht over Groningen, vanaf het centraal station tot aan de Sint-Jozefkerk en de hoge gebouwen van het UMCG.

VIDEO RIANNE AALBERS

Zo zag het Rölinggebouw er afgelopen maart nog uit.

Lees ook:

Engels

2 REACTIES

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties