Rapport over Vindicat komt later

De accreditatiecommissie die de introducties bij Groningse studentenverenigingen toetst, komt pas in juni met een eerste rapport over Vindicat. De procedure vraagt meer tijd dan verwacht, laat de RUG weten.
Door Rob Siebelink

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de rapportage eind deze maand zou verschijnen, maar dat is niet gelukt. ‘Gezien het feit dat dit de eerste evaluatie is en de procedure helaas meer tijd vraagt dan voorzien, wordt het publiceren van het eerste eindverslag uitgesteld’, aldus RUG-woordvoerder Gernant Deekens. De commissie verwacht het verslag begin juni af te hebben.

Vorig jaar oktober besloot de RUG studentenverenigingen te toetsen om misstanden tijdens de introductie te voorkomen. Verenigingen die in aanmerking willen komen voor een bestuursbeurs uit het profileringsfonds, moeten voortaan een ‘kritische zelfreflectie’ schrijven die door een speciale accreditatiecommissie wordt getoetst.

Mishandeling

Aanleiding was de mishandeling in augustus 2016 van een aspirant-lid van Vindicat tijdens de introductieperiode. De jongeman raakte ernstig gewond nadat een ander lid van de vereniging op diens hoofd was gaan staan.

Vindicat is de eerste vereniging die door de accreditatiecommissie onder leiding van Martin Sitalising wordt beoordeeld. De vereniging moest voor 1 maart een kritische zelfreflectie inleveren. Die deadline heeft Vindicat wel gehaald, liet voorzitter Martin Sitalsing kort geleden aan de UK weten.

Nadat de commissie het rapport over Vindicat heeft afgerond, is Albertus Magnus aan de beurt.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties