Raar maar waar: stoep voor het Harmoniegebouw is fietsvrij

Het is voor velen moeilijk voorstelbaar, maar het is echt waar: sinds maandagmorgen staat er geen enkele fiets op de stoep voor het Harmoniegebouw. 

De stewards van de RUG verwijzen iedereen die zijn fiets daar wil parkeren door naar de achterkant van het Harmoniegebouw. ‘Het beleid is altijd al zo geweest’, zegt Maud Kruizinga, teamleider van de stewards in de binnenstad. ‘Maar mensen hebben nu de opdracht gekregen om extra op te letten.’

En dat gaat goed. Waar menig voetganger vorige week nog over vele fietsen moest klauteren om zich langs het gebouw te kunnen bewegen, kan iedereen nu rustig langs en naar het plein lopen. Sterker nog, er is ruimte voor mensen om even stil te staan en een praatje te maken. Zonder dat ze andere voetgangers in de weg staan.

Hulpdiensten

‘Het viel mij ook op dat het bij Aletta nu netjes en schoon is’, zegt Kruizinga. ‘Dat ziet er goed uit hè? Het is ook belangrijk voor de hulpdiensten zoals de brandweer, die moeten daar gewoon bij kunnen indien nodig.’ En het zorgt voor minder opstoppingen als de vrachtwagens van de vele cafeetjes en winkels komen laden en lossen. 

‘We doen ons best om het zo te houden’, zegt Kruizinga. ‘Er is zoveel ruimte achter het Harmoniegebouw. Mensen kunnen hun fiets neerzetten in de fietsenrekken of in de ondergrondse parkeergarage.’

Engels

10 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties