‘Promovendi de baas’

PNN, de belangenvereniging voor promovendi, heeft een sollicitatiebrief gestuurd naar universiteitenvereniging VSNU. De promovendi willen het boegbeeld worden van de instellingen.
Door Peter Keizer

‘Zou het niet mooi zijn als promovendi daadwerkelijk het gezicht van de universiteiten vormen en zich kunnen inzetten voor een hoogstaand academisch klimaat als voorzitter van de VSNU?’, vraagt PNN-voorzitter Rolf van Wegberg zich af in de sollicitatiebrief.

De universiteitenvereniging zoekt een nieuwe voorzitter, die de instellingen wil vertegenwoordigen en voor ze lobbyt in Den Haag en Brussel. Van Wegberg wil die taak best op zich nemen, laat hij weten.

Ondertoon

De brief is bedoeld als grap, maar heeft wel een serieuze ondertoon. De promovendi dragen immers een groot deel bij aan het onderwijs en onderzoek aan de universiteiten, schrijft Van Wegberg. ‘Deze bijdrage staat in scherp contrast met het aandeel dat zij hebben op de plaatsen waar over deze kerntaken wordt gesproken en het beleid daaromtrent wordt vormgegeven. Ondanks dat promovendi vaak het gezicht vormen van deze kerntaken, blijven zij vaak gezichtsloos in de beleidsdiscussies die vooral hen raken.’

‘Natuurlijk gaat een van onze promovendi niet echt voorzitter van de VSNU worden’, zegt Van Wegberg tegen het Hoger Onderwijs Persbureau. ‘Als je ernst en humor combineert, krijg je een leuke mengvorm, waarmee je hopelijk wat gedaan kan krijgen.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties