Professor Conny haalt 12.000 euro op met pelgrimage

1200 kilometer lopen, ondanks blessure

Professor Conny haalt 12.000 euro op met pelgrimage

Klinisch geneticus Conny van Ravenswaaij, beter bekend als professor Conny, heeft bijna 12.000 euro opgehaald met haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.
Door Sandra Mako-Sanchez
27 oktober om 22:14 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
oktober 27 at 22:14 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

Ze voltooide de tocht begin oktober (1200 kilometer), een tocht die werd geplaagd door blessures. Toch hield ze vol en ze voltooide El Camino. Vrijdag werd bekend hoeveel geld ze heeft opgehaald: bijna 12.000 euro.

Met het geld wil ze een student aanstellen die haar kan helpen bij het analyseren van de gegevens die ze heeft verzameld van kinderen met een afwijking op chromosoom 6.

De informatie is afkomstig van ouders over de hele wereld met een kind met de aandoening. Er zijn veel verschillende chromosoomveranderingen mogelijk; daarom is er over elke afzonderlijke aandoening weinig bekend.

Hartverwarmend

Ouders met kinderen met een chromosoom-6-aandoening zijn haar enorm dankbaar. ‘Ze waren erg enthousiast dat ik dit voor hun kinderen doe’, zei Conny, ‘Hun steun, de e-mails die ik kreeg en de berichten die ze me stuurden, waren hartverwarmend.’

Eenvoudig was het niet. Om haar wandeling te voltooien, moest ze een peesinfectie overwinnen. Die dwong haar om haar reis te onderbreken, zo’n 700 kilometer van Santiago de Compostela.

Na rust en herstel, en ondanks de angst dat de pijn terug zou komen, bleef ze doorgaan. Het ging goed, en ze kon weer genieten van wandelen en de natuur van Noord-Spanje. Tijdens de tocht praatte ze met andere pelgrims over het doel. Ook dat leverde haar extra donaties op.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties