Positief getest, toch tentamen maken

Foto Reyer Boxem

Student waarschuwt voor ‘vrienden met corona’

Positief getest, toch tentamen maken

De onrust over fysieke tentamens onder FSE-studenten wordt gevoed door WhatsAppberichten waarin wordt gezegd dat sommige studenten ondanks een positieve coronatest, toch een tentamen maken.
29 oktober om 17:04 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
oktober 29 at 17:04 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar foto

Door Giulia Fabrizi

29 oktober om 17:04 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
Avatar foto

By Giulia Fabrizi

oktober 29 at 17:04 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar foto

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Dit wordt gedeeld in een WhatsAppgroep die studenten gebruiken om te praten over een specifiek vak. UKrant heeft er screenshots van gekregen. In de groep werd op 23 oktober gesproken over het tentamen dat aanstaande zaterdag wordt gehouden in de Aletta Jacobshal.

In een bericht waarschuwt een student zijn medestudenten. ‘Twee vrienden van mij reizen terug uit hun land en zijn positief getest voor corona en zijn niet van plan het tentamen over te slaan, omdat de herkansingen hel zullen zijn. Houd dat dus in gedachte en blijf veilig’, schrijft de student.

Het is overigens niet duidelijk of het daadwerkelijk zo is dat die ’twee vrienden’ naar het FSE-tentamen gaan. Maar het leidt er wel toe dat veel studenten zich zorgen maken. Er is inmiddels een petitie gestart om geen fysieke tentamens te houden, alleen online.

Vertrouwen

Het faculteitsbestuur van FSE ziet vooralsnog geen reden om het fysieke tentamen af te gelasten. ‘De universiteit heeft duidelijk richtlijnen voor studenten wanneer ze de gebouwen kunnen bezoeken en wanner niet en wat te doen als ze positief zijn getest of symptomen van corona-besmetting hebben’, reageert portefeuillehouder onderwijs Rob Timmermans.

‘We vertrouwen erop dat onze studenten zich verantwoordelijk gedragen, zoals we allemaal moeten doen tijdens deze coronapandemie, en we hebben geen bewijs dat ze dit niet doen. Een tentamen bijwonen met coronasymptomen zou hoogst onverantwoordelijk en egoïstisch zijn.’

Timmermans zou graag het gesprek aangaan met de studenten in de WhatsAppgroep, maar zegt dat hun namen niet bij hem bekend zijn. ‘En we kunnen niet afgaan op geruchten. We hopen dat de WhatsAppgroep of studenten die hen kennen, deze studenten op hun verantwoordelijkheid wijzen.’

English

1 REACTIE

  1. Een vreemd element in het Whatsapp bericht vind ik “are not planning to skip the exam, because resits are going to be hell”. Volgens mij zorgen docenten ervoor dat hun resits dezelfde moeilijkheidsgraad hebben als het eerste tentamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in