Pop-uplounge op Zernike moet mensen bij elkaar brengen

Begin volgend jaar wordt er bij het Mercatorgebouw op Zernike een pop-up lounge geopend. Het gebouw moet een ontmoetings- en studieplek worden voor de faculteit ruimtelijke wetenschappen en het centrum voor informatietechnologie (CIT).

In de lounge komen binnen en buiten zitplaatsen voor vijftig personen. En er komen restaurants in waar iedereen van de RUG terecht kan. Het belangrijkste doel is dat er een meer internationale gemeenschap gevormd wordt.

‘Omdat we in onze eigen vleugel van het Mercatorgebouw geen onderwijsruimte hebben, is er op dit moment te weinig interactie tussen onze studenten en medewerkers’, legt secretaris Mirjam Wempe van het faculteitsbestuur uit. ‘De meeste van onze colleges vinden plaats in het Duisenberggebouw of de Kapteynborg.’

Praktisch

Naast de ontmoetings- en ontspanningsruimte zal de locatie faciliteiten bieden voor atelierlessen. ‘We hebben veel ontwerpcolleges, dus dat is heel praktisch’, zegt Wempe. 

De lounge zal niet geschikt zijn voor andere vormen van onderwijs, omdat het daar te gehorig voor is, zegt RUG-woordvoerder Anja Hulshof. Opgebouwd uit transparant polycarbonaat en aluminium wordt het een lichte ruimte, vergelijkbaar met het Zernike foodcourt op het binnenterrein van de Kapteynborg.

Omdat er restaurants in de lounge komen, kon de kantine op de begane grond van de Smitsborg weg. En zo heeft het CIT meer ruimte.

Upgrade

Het project komt voort uit een masterplanstudie naar een mogelijke opwaardering van de Mercator en omgeving, zegt Hulshof. Daar was ook de faculteit economie en bedrijfskunde bij betrokken.

De pop-up lounge moet aan het begin van het tweede semester zijn deuren openen, tenzij ‘de huidige levertijden in de bouw en de laatste ontwikkelingen rond corona’ voor vertraging zorgen, voegt Hulshof toe.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties