Poortjes UB nu echt dicht

De toegangspoortjes van de UB gaan vanaf december definitief dicht. Vanaf dan kun je écht alleen nog met een RUG-pas naar binnen.
Door Lyanne Levy

De poortjes, die de UB sinds 2016 heeft, hadden al per december 2017 gesloten moeten zijn. Dat mislukte echter vanwege technische problemen. Toen ze afgelopen mei weer dichtgingen, ontstond er chaos.

De passen van het UMCG en de Hanzehogeschool bleken niet te worden gelezen, studenten die nog geen RUG-pas hadden mochten niet naar binnen en passen werden alleen bij binnenkomst gelezen. ‘Het was heel vervelend de vorige keer. Dat moeten we niet nog een keer willen’, zegt Frank den Hollander van de UB.

Uitgebreid getest

Om die problemen te voorkomen, wordt het systeem uitgebreid getest. ‘Als het goed is, zijn alle technische problemen nu opgelost’, vertelt Den Hollander. De eerste week staan er medewerkers van de UB bij de poortjes om studenten en medewerkers te helpen.

Vanaf 20 oktober is de UB vanwege de drukte in de tentamenperiode twee weken lang alleen toegankelijk voor studenten van de RUG. ‘Dan wordt er nog handmatig gecontroleerd’, zegt Den Hollander. Studenten die in de bibliotheek willen studeren, moeten dan bij binnenkomst hun RUG-pas laten zien.

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties