Online groeien met een traditioneel product

19 mei om 10:17 uur.
Laatst gewijzigd op 23 februari 2022
om 13:27 uur.
mei 19 at 10:17 AM.
Last modified on februari 23, 2022
at 13:27 PM.
Avatar photo

Door Advertorial

19 mei om 10:17 uur.
Laatst gewijzigd op 23 februari 2022
om 13:27 uur.
Avatar photo

By Advertorial

mei 19 at 10:17 AM.
Last modified on februari 23, 2022
at 13:27 PM.
Avatar photo

Advertorial

Hotels, taxi’s, bezorgbrommers en studentenfietsen, elk van deze traditionele producten heeft de afgelopen jaren een verandering ondergaan. Booking.com heeft de hotels verenigd en toegankelijk gemaakt voor de grote massa, Uber biedt taxi ritjes aan zonder de hoge kosten van een taxi, Dropper racet rond op elektrische fietsen in plaats van bezorgbrommers en Swapfiets maakt het toegankelijk voor jongeren om een fiets te huren die het altijd doet.

Ouderwetse markten worden op de kop gezet door deze nieuwkomers en gedwongen om te veranderen. Een ander voorbeeld is de grafische industrie: ook drukkerijen moeten in rap tempo veranderen om mee te komen.

Drukpersen

Vraag iemand een drukkerij te beschrijven, dan is de kans groot dat je een stoffig antwoord krijgt. Oude mannetjes, donkere ruimtes, handwerk en specialisten.

Dit was misschien vroeger zo, maar grote drukkerijen zijn tegenwoordig ultra-moderne bedrijven met digitale state-of-the-artdrukpersen en IT-gestuurde workflow. Steeds meer wordt de drukkerij gerund door automatisering en ontwikkelaars in plaats van de drukkers aan de knoppen. 

Online drukkerijen

Waar vroeger de bedrukking nog met de hand gezet werd, gebeurt de voorbereiding nu volledig digitaal. In principe is iedereen een ontwerper omdat de software tegenwoordig ook een amateur in staat stelt om een goed drukbestand te maken.

Aan de productiekant wordt niet elke opdracht meer afzonderlijk van elkaar behandeld. Doordat je twintig kleine opdrachten op hetzelfde papier prima in één run kunt drukken, bespaar je bijvoorbeeld veel insteltijd en kan je veel efficiënter draaien.

Een goed voorbeeld van zo’n online drukker is het Groningse PeterPrint. Als je op zoek bent naar drukwerk, kun je bij PeterPrint eenvoudig je drukwerk online bestellen, gewoon vanuit je luie stoel.

En naast het eenvoudig online bestellen, wordt het resultaat ook netjes bij je thuis bezorgd. Ook als je op korte termijn een partij nodig hebt voor flyers drukken dan kan je goed bij ze terecht, binnen een werkdag heb je de prints al in huis.

Vernieuwen moet

Met de komst van online drukkers ontstaat een grote uitdaging voor de traditionele drukkerijen. Prijzen staan onder druk en er wordt steeds snellere service verwacht. Het is dan ook onvermijdelijk dat er nog meer ‘ouderwetse’ drukkers omvallen. De nieuwe partijen laten juist zien dat je online nog prima kunt groeien met een traditioneel product, zolang je de markt maar opnieuw vormgeeft.

Westerkade 16-4
9718 AS Groningen
T 088 22 11 500
W www.peterprint.nl