Pand Vindicat ontruimd nadat iemand onwel werd

Het sociëteitsgebouw van Vindicat aan de Grote Markt is woensdagavond ontruimd nadat iemand onwel was geworden. Activiteiten voor de rest van de avond werden geschrapt.

De persoon die onwel is geworden, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe die er nu aan toe is, is onbekend. 

Er waren woensdagavond zo’n vierhonderd mensen in het pand, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Groningen. Mede vanwege de hoeveelheid mensen werden meerdere hulpdiensten ingezet (ambulance, brandweer en politie).

CO2-meting

In het pand zijn CO2-metingen verricht. ‘Het was er duidelijk heel erg warm en we hebben verhoogde waarden gevonden. Maar wat de oorzaak is, dat weet ik niet precies’, zegt de woordvoerder.

In eerste instantie is geprobeerd de studenten naar een andere zaal in het pand te brengen. ‘Maar uiteindelijk leek het slimmer om iedereen een frisse neus te laten halen.’ Daarnaast is met Vindicat afgesproken de overige activiteiten te annuleren die woensdagavond zouden plaatsvinden. 

Daarna is het pand weer vrijgegeven. ‘Dus kunnen ze er vanaf vandaag weer mee doen wat ze willen. We hebben wel het advies gegeven om beter te ventileren.’

Vindicat was donderdagmorgen niet bereikbaar voor een toelichting.

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties