Opnieuw vertraging bouw Feringa Building: geen colleges in september

Opnieuw is er vertraging bij de bouw van de Feringa Building. Vanaf komende september zouden in het supermoderne nieuwe gebouw colleges worden gegeven, maar dat gaat niet lukken.

Waar de vertraging precies aan ligt, is onduidelijk. In een e-mail aan medewerkers van de Faculty of Science and Engineering (FSE) stelt vice-decaan Rob Timmermans dat het om een ‘onverwachte force-majeure situatie’ gaat. 

Risico’s

Volgens RUG-woordvoerder Elies Kouwenhoven voorziet de universiteit op dit moment ‘te veel risico’s’ om al met de roostering van colleges te beginnen. Terwijl de planning nu gemaakt moet worden, zijn onderdelen zoals de noodroutes in de gebouwen niet af. 

Volgens Kouwenhoven is het niet zeker of dit voor de start van het nieuwe semester lukt. En om colleges te plannen, wil de universiteit zeker weten dat de ruimtes gebruikt kunnen worden. ‘Dat is helaas op dit moment nog niet het geval.’

Zoveelste vertraging

De bouw van de Feringa Building, die 200 miljoen euro kost en daarmee het duurste pand van de RUG ooit is, liep eerder vertraging op. Aanvankelijk zou die in 2021 opgeleverd worden, maar daarna volgde vertraging op vertraging.

Nog in maart bleek dat de geplande verhuizing van de eerste vakgroepen voor de zomer niet lukte door ‘onvoorziene restwerkzaamheden’ bij de laboratoria.

Hoewel de verhuizing van de vakgroepen werd uitgesteld naar maart 2024, zou de oplevering van het gebouw op 1 juli dit jaar gewoon doorgaan. Dan zouden er vanaf september colleges kunnen worden gegeven, zo was het plan. 

Gebouw huren

Door het nijpende ruimtetekort bij FSE huurde de faculteit afgelopen jaar ruimte in het U-Gebouw van de Hanzehogeschool. De oplevering van de Feringa Building zou het tekort in ieder geval deels oplossen, maar nu ziet de faculteit zich gedwongen de huur te verlengen. 

Colleges zullen in ieder geval in blok 1A (van 4 september tot en met 27 oktober) niet in het nieuwe gebouw worden gegeven. Of de situatie verandert voor de start van blok 1B op 13 november, is nog onbekend.

Lees ook:

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties