Op stap met: Veronika | Vriendjes worden met de varkens in EM2’s Secret Garden

Er is zoveel te doen in Groningen, dat je eigenlijk een gids nodig hebt die je vertelt waar je echt ab-so-luut naartoe moet. De student-redacteuren van UKrant slaan elke week hun culturele agenda voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je de komende week niet missen?

Hangout: EM2

Ik kan me geen betere manier voorstellen om mijn zomeravonden door te brengen dan in een hangmat met een koud biertje in mijn hand, live muziek op de achtergrond en bolle varkentjes die om me heen scharrelen. Dat kan allemaal in de Secret Garden van EM2 aan de rand van Groningen. 

Je kunt de varkens bezoeken op zaterdag en zondag wanneer de tuin open is. Geen zorgen, ze doen je niks, maar kijk wel uit voor je snacks en drankjes!

Ze doen je niks, maar kijk wel uit voor je snacks en drankjes

Het terras van EM2 op het Suikerunieterrein is een creatieve plek, een stadsoase te midden van de overblijfselen van de oude suikerfabriek. De Secret Garden is versierd met kleurige lichtjes en indrukwekkende kunstwerken en dat maakt het tot een geweldige plek om te genieten van echte Italiaanse pizza – gemaakt met lokale ingrediënten en gebakken in een houtoven.

Je kunt relaxen in een hangmat of op een plofbank en als je zin hebt kun je je uitleven op het buitenpodium. Er is genoeg te doen bij EM2: als de varkens je niet kunnen bekoren, kun je altijd nog een potje bowlen of tafelvoetballen.

Bekijk de agenda van EM2 en kom naar een van hun clubavonden of concerten, met muziek die varieert van rock tot jazz en reggae. De gezellige sfeer zorgt ervoor dat je durft te dansen alsof er niemand naar je kijkt!

EM2
Suikerlaan 6
Open zaterdag 16-23 uur en zondag 14-22 uur

Waar je mij verder vindt:

Kom ook naar Usva donderdag, voor een open gesprek over seks en seksualiteit dat de taboes rond prono, seksspeeltjes en seksuele fantasieën doorbreekt. De discussie zal plaatsvinden in een safe space, onder leiding van de activistische feminist Linda de Munck, auteur van Seksleven. Ze zal, net als in haar boek, de ervaringen delen waar anderen niet over durven te praten. 

De enige dragbar in Groningen sluit Pride Month af met een epische Pride-pubquiz, met als thema protest and parties! Kom ook langs, dan dompelen we ons onder in queer-trivia en de geschiedenis van LHBT-demonstraties. De quiz wordt gepresenteerd door de geweldige dragqueen Ellen van Ellende.

Ik trap mijn zomervakantie officieel af met een rave die georganiseerd wordt door het Groningse Anti-Squat studentencollectief. Durf je me uit te dagen voor een dance-off op de geluiden van techno en drum and bass? Je kunt je beste dansmoves laten zien op de acid, jungle en neurofunk die dj’s Mera, Luke Solar, Banoozled en Zuverah draaien.

Op zondag kun je me tegenkomen tussen de kraampjes op de vintagemarkt op het Suikerunieterrein. Ik sneup daar door de tweedehands kleren, retro meubeltjes en de handgemaakte sieraden en decoraties van lokale kunstenaars.  

Komende woensdag ben ik van plan om naar de documentaire Papa Srapa in Vera te gaan, gemaakt door Konstantin Ivanov en Nikita Kabardin. Als je benieuwd bent naar de geschiedenis van noise music, Russische avant-garde en het werk van electro-artiesten, dan mag je het verhaal van de bizarre Papa Srapa – die gebruik maakte van bloed en speeksel om zijn vreemde muziek te creëren – zeker niet missen.

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties