Op stap met: Rawan | Yoga in het Stadspark

Er is zoveel te doen in Groningen, dat je eigenlijk een gids nodig hebt die je vertelt waar je echt ab-so-luut naartoe moet. De student-redacteuren van UKrant slaan elke week hun culturele agenda voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je zeker niet missen?

Hangout: Yoga in the Park

Het is eindelijk zomer! Ik kan niet binnen zitten als buiten de zon schijnt en er een lekker briesje waait. Iedere zondagochtend lokt het Stadspark, waar je om 12 uur mee kan doen aan een ontspannende yogasessie.

Ik begon bij deze yogagroep toen ik afgelopen september in Groningen kwam wonen en sindsdien woon ik regelmatig een sessie bij. In de winter zaten we in een gymzaal omdat het buiten te koud was, maar vanaf juni is het weer mooi genoeg om het in de buitenlucht te doen.

De vrijwilliger die de groep leidt is een professionele yogatrainer die ons een uur lang laat ademen en ontspannen. We rekken en strekken totdat de stress van de afgelopen week is verdwenen en we weer nieuwe energie hebben voor de week daarop. Het is helemaal gratis, en je kan ook wat lekkers meenemen en nakletsen met je medecursisten.

Yoga in de buitenlucht voelt extra goed omdat je dicht bij de natuur staat, je kan je concentreren op je eigen zielenroerselen en ondertussen train je ook nog de spieren in je lijf. Er is niets heerlijker dan met de warme zon op je huid de vogels horen fluiten terwijl je de geur van de natuur opsnuift. Probeer het maar eens!

Yoga in the Park
Waar: Stadspark
Tijd: Iedere zondag om 12 uur
Prijs: gratis

Waar je mij deze week vindt:

Deze dansvoorstelling verkent de verwarrende momenten dat je je fysieke of metaforische balans verliest. Ik wil hier heel graag naartoe om te genieten van de esthetiek van de dans en om mee te doen aan de discussie na afloop – wie weet doe ik nog wat inspirerende inzichten op. 

Ik kijk er erg naar uit om kennis te maken met de indiepop van CYNN, dus ik ben er zeker bij als ze live optreedt in de Bovenzaal van Simplon. Ze duikt in haar eigen ervaringen voor haar muziek en zingt over de momenten dat ze zich gevoelloos voelt of dat ze even niet meer weet waar ze in het leven staat.

Als je meer wilt weten over de onbekende verhalen achter je favoriete tekenfilmfiguren – van Sneeuwwitje tot Robin Hood – dan is deze tentoonstelling iets voor jou. Ik ben altijd geïnteresseerd in het creatieve proces achter deze geliefde internationale iconen. Nu kun je zien hoe ideeën tot leven komen en hoe ze onderdeel worden van het collectieve menselijke geheugen en daarmee een permanente herinnering vormen aan je kindertijd. 

Het festivalseizoen is de perfecte tijd om meer van Nederland te zien, maar er is ten minste een festival – niet deze week, maar volgende maand – waarvoor je de stad niet uit hoeft: het Saturday Afternoon Collective Festival. Ik ga een kaartje kopen en genieten van de muziek en de creativiteit op een bijzondere plek met veel verschillende podia en een toffe sfeer. 

Engels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in