Op stap met: Julianne | Ravotten met honden bij Zondag

Er is zoveel te doen in Groningen, dat je eigenlijk een gids nodig hebt die je vertelt waar je echt ab-so-luut naartoe moet. De student-redacteuren van UKrant slaan hun culturele agenda voor je open. Wat is hun favoriete hangout en wat mag je zeker niet missen?

Hangout: Zondag

Het is net vier uur ’s middags geweest en ik ben op mijn fiets op weg naar een van de beste plekjes van Groningen. Ik vraag me af of ik op dit tijdstip nog wel datgene ga vinden wat ik zo leuk vind aan deze plek. 

Eenmaal aangekomen in het hart van het Noorderplantsoen, neem ik plaats op een van de bierbanken naast eetcafé Zondag. Op drukke zomerdagen bruist dit buitenterras van de gezelligheid. Op stille zomerdagen, zoals vandaag, kom je er heerlijk tot rust.

Na vijf minuten op de bank van de zon te hebben genoten, vind ik waar ik eigenlijk naar zocht: om de hoek van de struiken verderop zie ik een van de eerste vrolijke viervoeters opdraven.

Om de hoek van de struiken verderop zie ik een van de eerste vrolijke viervoeters opdraven

De hond in kwestie is de 2-jarige Lucky en heeft, net als andere honden, een liefde voor het hondenuitlaatveldje naast Zondag. Daar ben ik in ieder geval vrij zeker van als ik zie hoe tevreden hij voor zich uit tuurt.

Zijn gelukkige baasje vertelt dat het vaak vanaf half vijf wat drukker wordt en meer honden en baasjes zich verzamelen bij het veldje, hoewel dit officieel eigenlijk niet meer mag. 

‘De bewoners hier tegenover hebben geklaagd over de overlast’, legt Lucky’s baasje uit, wijzend naar de huizen tegenover het veld. ‘Maar goed, dan hadden ze ook maar niet tegenover een park moeten gaan wonen’, voegt ze lachend toe. 

Hondenliefhebbers hoeven in ieder geval niet te treuren: je zal Lucky in ieder geval nog wel vaker tegen kunnen komen.

Zondag
Kruissingel 1
Openingstijden: 10-22 uur, kiosk naast naast het restaurant 9-21 uur

Waar je mij verder vindt de komende weken:

  • Forum | The Movie Teller
    Wanneer: vanaf 13 juni
    Prijs: 12 euro (6 euro op 13 juni)

Het maken van belangrijke beslissingen en bepalen wat je met je leven wil doen, is iets waar iedereen mee te maken krijgt. Zo ook de jonge María Margarita in de film The Movie Teller. Als ik de trailer mag geloven, is het een prachtige film waarin je ziet hoe María moet kiezen tussen het volgen van haar talent of haar plicht. Oh, en bonus: als je aanstaande donderdag gaat, kan je door de landelijke premièrekorting de film zien voor de helft van de prijs.

Het vinden van leuke vintage spullen vind ik een sport op zich. Maar als je dan eenmaal wat gevonden hebt en dat voor een prikkie kan kopen, geeft dat altijd erg veel voldoening. En voor degenen die toch niet slagen, niet getreurd: je kan jezelf op deze vintagemarkt altijd nog troosten met een biertje of snacks van de foodtrucks.

Dans heb ik altijd al prachtig gevonden. Ik kijk ernaar uit dezelfde passie voor dans terug te zien in VIBES, de eindpresentatie van de studenten van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts (LMIPA). Zij laten deze dag zien waar ze het hele jaar zo hard voor hebben gewerkt. Niet alleen dansen, maar ook acteren en zingen komen samen in de twee voorstellingen om het publiek te entertainen, maar ook te inspireren. 

  • EM2 | Suikermarkt
    Wanneer: 7 juli 11.00-17.00 uur
    Prijs: 4 euro

Naast Klein Berlijn is er binnenkort nog een markt waar vintageliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Hier betaal je wel een kleine entree, maar dan heb je ook wat: je vindt hier niet alleen vintage, foodtrucks en live muziek, maar ook een heuse ‘hangmattuin’. Dat belooft wat.

Engels

1 REACTIE

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties