Op een waardige manier afscheid nemen van je huisdier…

Huisdierencrematorium Stadskanaal bestaat inmiddels ruim 37 jaar (begonnen in Delfzijl en in 2011 naar Stadskanaal verhuisd). Wij cremeren 6 dagen in de week. U kunt uw huisdier zelf langsbrengen of door ons op laten halen bij uw dierenarts (of vanaf uw huis).
30 september om 14:43 uur.
Laatst gewijzigd op 23 februari 2022
om 13:22 uur.
september 30 at 14:43 PM.
Last modified on februari 23, 2022
at 13:22 PM.

In Stad en Ommeland wordt dit halen/brengen al ruim 30 jaar voor ons verzorgd door de Huisdier Uitvaart Service. Zij zijn gevestigd bij Dierenambulance Groningen (tel. 0505791900). U kunt bij de dierenarts aangeven, dat u graag naar Stadskanaal wilt, en zij nemen dan contact op met ons, of de uitvaartservice in Groningen.

Sinds een paar jaar worden heel veel dierenartspraktijken overgenomen door grote financiële consortiums. Zij maken gebruik van het groeiend tekort aan nieuwe dierenartsen. Zij begeven zich inmiddels ook op het overnamepad bij dierencrematoria. De dierenartspraktijken, die over zijn genomen, worden gedwongen om de eigenaar van het huisdier naar hun “eigen” crematorium te leiden. Al is die veel verder (en een stuk prijziger…) De keus is natuurlijk aan uzelf. 

U kunt, op afspraak, uw overleden huisdier komen brengen. Wij hebben een afscheidsruimte, waar u nog alleen kunt zijn met uw overleden huisdier. We zullen met u bespreken wat uw wensen zijn wat betreft de as. Het kan door ons verstrooid worden op ons eigen fraai aangelegd strooiveld, of u kunt de as weer terugkrijgen in een strooibusje of een mooie urn voor in huis. 

De crematie zal op de dag van brengen/halen zijn of een dag later. Dit ligt aan de drukte. De as zal dezelfde dag verstrooid worden. Als u de as weer mee terug wilt, kunt u dit vanaf de middag na de crematie weer komen halen. U kunt het dan zelf op een persoonlijk plekje uitstrooien of natuurlijk in huis op een mooie plek uitstallen.

Mocht u uw overleden huisdier thuis willen laten ophalen, neem dan vroegtijdig contact op. Wij rijden namelijk ’s middags, en om te voorkomen dat het niet meer in de route past, kunt u het beste van te voren een afspraak maken.

Wij zijn door de week open van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur. Voor aangepaste tijden (b.v. feestdagen) let altijd op onze site www.dierencrematoriumstadskanaal.nl 

Dierencrematorium Stadskanaal
Mandenmaker 7
9502 KK Stadskanaal
Tel. 0599-613431