Onrust over fysieke tentamens FSE houdt aan

‘Extra herkansing is geen oplossing’

Onrust over fysieke tentamens FSE houdt aan

De onrust onder studenten van de Faculty of Science and Engineering over fysieke tentamens houdt aan, ondanks de garantie op een derde kans als ze vanwege corona niet bij een tentamen aanwezig zijn.
27 oktober om 17:16 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
oktober 27 at 17:16 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

27 oktober om 17:16 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:22 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

oktober 27 at 17:16 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:22 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Afgelopen vrijdag, een dag nadat het faculteitsbestuur bekend maakte een derde kans te garanderen, startte student Rik van den Top een petitie waarin hij oproept te stoppen met ‘on campus exams’. De petitie is inmiddels zo’n honderd keer ondertekend.

Volgens de initiatiefnemer is het ‘een risico voor de gezondheid van de studenten en hun directe omgeving’ om een tentamen te organiseren waarbij ‘honderden studenten enkele uren in dezelfde ruimte moeten zitten’. De studenten roepen het faculteitsbestuur daarom op om ‘dit onverantwoordelijke beleid te stoppen en tentamens enkel online plaats te laten vinden’.

Extra herkansing

Studenten protesteerden de laatste week tegen de fysieke tentamens in de Aletta Jacobshal. Ook vreesden studenten die in het buitenland verblijven automatisch te zakken als ze niet aanwezig zijn.

Maar vorige week garandeerde portefeuillehouder onderwijs Rob Timmermans in de faculteitsraad van FSE dat studenten niet benadeeld zouden worden als ze niet bij een tentamen zijn.

Geen resultaat

Ook kunnen ze niet automatisch zakken, zegt hij. ‘Indien studenten een tentamen niet kunnen of willen maken, wordt geen resultaat geregistreerd. Het is dus niet zo dat studenten zakken voor een tentamen. Studenten die de eerste tentamenmogelijkheid niet kunnen benutten en zich tijdig afmelden, kunnen een extra tentamenmogelijkheid aanvragen indien zij onverhoopt een onvoldoende halen voor de reguliere herkansing.’

Volgens de protesterende studenten lost de mogelijkheid op een extra herkansing het probleem echter niet op. Dat wordt volgens de studenten slechts opgeschoven, omdat ze de herkansing na een paar weken alsnog op campus moeten maken. Ze stellen dat het beleid van de faculteit ze dwingt ‘te kiezen tussen hun gezondheid en hun studie’.

Engels

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties