Onderzoek naar UGCE na klachten

Het college van bestuur van de RUG stelt een onafhankelijk onderzoek in naar de sociale veiligheid binnen het University of Groningen Centre of Entrepreneurship (UGCE).

Dat meldde Hans Biemans van het cvb donderdag aan de universiteitsraad. Het onderzoek volgt op een artikel van UKrant deze week waarin oud-medewerkers van het UGCE vertellen over de onveilige werksfeer bij het centrum. Er zou sprake zijn van intimiderend en agressief gedrag, medewerkers zouden worden uitgefoeterd en gepest.

Meerdere mensen hebben dat gemeld bij de vertrouwenspersoon van de RUG, zo bleek uit de gesprekken die UKrant met medewerkers had. Maar met die klachten is tot dusverre niets gedaan.

Financiering

De universiteitsraad sprak donderdag opnieuw over het budget voor het UGCE, dat zich bezighoudt met het bevorderen en onderzoeken van ondernemerschap en onderdeel is van het University College Groningen. Eind vorig jaar weigerde de raad in te stemmen met de financiering van 750.000 euro, omdat het onduidelijk is waarvoor dat geld wordt gebruikt.

De raad ging toen wel akkoord met financiering voor een half jaar (375.000 euro) onder voorwaarde dat er een plan zou komen voor de toekomst. Dat plan ligt er nu: de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten moeten bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) worden uitgevoerd, terwijl de activiteiten van het VentureLab (waar ondernemerschapscursussen worden gegeven) in een aparte stichting komen.

Niet onder de indruk

Maar de u-raad is niet onder de indruk. Die vindt dat er nog altijd te veel budget gekoppeld is aan een onvoldoende uitgewerkt plan. De voorbereiding verloopt te langzaam en belangrijke details, zoals de bestuursvorm onder een stichting, zijn niet naar behoren uitgewerkt.

De raad wil daarom niet opnieuw met 375.00 euro (voor nog een half jaar) over de brug komen. Het plan voor onderwijs en onderzoek kan wel doorgaan. Dat geldt ook voor de gesprekken met de faculteiten die die activiteiten mogelijk overnemen. De raad krijgt in augustus een update. In oktober moet er een uitgewerkt plan liggen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties