OM wil Danny von H. wel vervolgen

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen het besluit van de rechtbank Almelo om Danny von H., voormalige baas van de van fraude verdachte ex-medewerker Hans G., niet te vervolgen.
Door Carlien Bootsma en Peter Keizer

De rechtbank besloot maandag dat er te weinig strafrechtelijk bewijs is voor omkoping van de voormalig adjunct-directeur van het facilitair bedrijf van de RUG. ‘We achten het hoogst onwaarschijnlijk dat we tot een veroordeling komen in deze zaak’, zei de rechter.

Het OM is het daar niet mee eens. Officier van justitie Caro Bollen wil juist meer onderzoek doen naar de 49-jarige Von H. Volgens justitie zou hij zijn huis hebben verbouwd op kosten van de universiteit. De verbouwkosten van 7000 euro zou hij via hoofdverdachte Hans G. bij zijn oud-werkgever in rekening hebben gebracht.

De rechtbank meent juist dat uit veel getuigenverklaringen blijkt dat de voormalig leidinggevende niets wist van de fraude.

Fraude

Maandag verschenen de acht verdachten in de grootschalige fraudezaak voor de rechtbank in Almelo. Naast hoofdverdachte Hans G., moesten ook zijn vrouw, zoon, schoondochter en voormalig secretaresse Margreet B. voor de rechter verschijnen. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak zal in de loop van volgend jaar zijn.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties