Picture
25 maart 2015

De RUG als eerste naar China


Collegevoorzitter Sibrand Poppema zet zijn handtekening onder het contract voor een RUG-campus in de Chinese stad Yantai. Hiermee is de RUG de eerste Nederlandse universiteit die een campus opent in het land. / Foto Rijksuniversiteit Groningen

Lees meer
Location

Waar ligt Yantai?


Yantai ligt aan de oostkust van China, op 700 kilometer afstand van de Chinese hoofdstad Peking.

Movie
25 juni 2015

De Uraad stemt in


Al in een vroeg stadium van de onderhandelingen krijgt de Universiteitsraad instemmingsrecht over de plannen omtrent Yantai. Het plan wordt aangenomen. Om hun achterban te laten zien waarom ze voor hebben gestemd, brengt de SOG een informatievideo uit.

Lees meer
Picture
29 september 2015

Een kritisch rapport


In een rapport van de adviescommissie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) wordt de campus in Yantai ‘een sprong in het diepe’ genoemd. De commissie ziet de voordelen van internationalisering van de universiteit, maar haalt veel van de aannames van de RUG onderuit.

Lees meer
Picture

De campusZo gaat de campus in Yantai eruitzien. / Foto Tjalling Halbertsma

Movie
26 oktober 2015

Nog geen besluit, colleges uitgesteld


De RUG kan in oktober nog geen beslissing nemen over het al dan niet definitief oprichten van de zustercampus in Yantai. Dit omdat instanties in China nog akkoord moeten gaan. In de tussentijd brengt de RUG een promotievideo uit, om het personeel en betrokkenen te laten zien hoe de stad en de universiteit eruitzien.

Lees meer
Picture
5 november 2015

'Yantai gaat zonder meer door'RUG-voorzitter Sibrand Poppema ziet ondanks alle kritiek geen enkele reden om te stoppen met het verder ontwikkelen van de Yantai-campus. Ook geeft hij toe dat hij al wist dat een aftrap in 2016 niet erg waarschijnlijk zou zijn. / Foto Jeroen van Kooten

Lees meer
Text
15 februari 2016

FEB niet naar Yantai


De definitieve lijst met opleidingen die worden aangeboden in Yantai komt online. Opvallende afwezige is de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB). Zij vinden de situatie in China nog ‘te onzeker’ en willen eerst draagvlak binnen de faculteit creëren.

Lees meer
Text
17 september 2016

Deal or no deal?


Fast-forward naar april 2016: de 40 miljoen van de gemeente Yantai is toegezegd, de aanvraag om de campus te starten is goedgekeurd door de provincie. De RUG wacht nu alleen nog op het fiat van de Chinese overheid voor het academische plan dat het heeft opgesteld. Hierin staat onder andere dat er volledige academische vrijheid moet zijn op de nieuw op te richten universiteit en dat er vrije toegang tot het internet moet zijn. Ook wacht de RUG nog steeds op de benodigde wetswijziging in Nederland.

Lees meer