Was het ’t waard? Puigdemont: ‘Vraag dat aan de Catalanen’  

Puigdemont
Carles Puigdemont, de afgezette Catalaanse president in ballingschap, trof woensdagavond een stampvolle Aula in het Academiegebouw. 

Studenten mogen niet meer in Rikkers-Lubbershuis wonen  

rikkers-lubbershuis
De gemeente Groningen heeft de vergunning ingetrokken voor studentenhuisvesting aan de Heresingel 32-34-36, het zogeheten Rikkers-Lubbershuis. 

Tweede Kamer: Overal dezelfde steun voor student met beperking  

Als student met een arbeidsbeperking kun je een toeslag krijgen van de gemeente waar je woont. Maar de hoogte daarvan varieert. De Tweede Kamer wil daar een einde aan maken. 

‘Liever wedstrijd winnen dan Sporttalent van het Jaar’  

Student Lonneke Uneken racet dinsdag direct na college naar MartiniPlaza voor het Sportgala. Ze is genomineerd voor Sporttalent van het Jaar. 

Eerste publicatie voor university cat professor Doerak  

Hij verveelde zich stierlijk want al zijn studentenvrienden hadden kerstvakantie, dus ging universiteitskat Doerak maar een boek schrijven. 

Julian Bushoff (PvdA, 21): jongste fractievoorzitter in Groningen  

De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in Groningen is de 21-jarige RUG-student Julian Bushoff. Hij is daarmee een van de jongste fractievoorzitters ooit. 

Taart, quiz, congres en geen gala: zo viert de RUG haar verjaardag  

De universiteit wordt 405 en daar hoort een knalfeest bij. De voorpret kan officieel beginnen, want dinsdagmiddag is het programma bekendgemaakt.