Geen kamer? Kom niet naar de universiteit van Leiden  

In de rubriek ‘Intussen elders’ verzamelen we opmerkelijk nieuws van andere universiteiten. Zo adviseert de universiteit van Leiden internationals om weg te blijven als ze geen kamer hebben. 

Parapsychologisch experiment met ‘idioot’ resultaat  

Deed jij mee aan het parapsychologische experimentje van Jacob Jolij met willekeurige getallen? Jolij analyseerde de resultaten en ontdekte: er is weer eens iets heel geks gebeurd. 

We zijn nog niet af van Nijenborgh 4  

picrinezuur
Het is nog onduidelijk of de rechtszaak rond de Feringa Building zorgt voor extra vertraging in de bouw. Maar wat er ook gebeurt: van Nijenborgh 4 zijn we waarschijnlijk nog niet af. 

Groningse student moet alcoholcursus volgen  

Acht Groningse studentenverenigingen hebben dinsdag het alcoholconvenant ondertekend om excessief gebruik van drank in te dammen. Zo moeten alle leden verplicht een alcoholcursus volgen. 

Zo ziet het hippe nieuwe Zernike er over een paar jaar uit  

De herinrichting van de Zernikelaan is officieel begonnen. De ruim anderhalve kilometer lange weg moet een 'groene promenade' worden met zitjes en terrasjes. 

All Inclusive? Dat gold niet voor het lustrumteam  

Sophie Pizzimenti werkte als student-assistent voor de lustrumorganisatie. Ondanks het thema 'All-Inclusive' waren de verhoudingen in het team allesbehalve inclusief, zegt ze. 

Commissie: Onderwijskwaliteit bètafaculteit in gevaar  

De onderwijsorganisatie van de Faculty of Science and Engineering moet grondig op de schop. Staf worstelt met de werkdruk, onvoldoende mandaten en een onduidelijk takenpakket.