Nog noodbedden beschikbaar, tweede vraagpiek binnenkort verwacht

Noodaccommodatie The Village aan de Peizerweg had dinsdag nog 31 bedden beschikbaar voor studenten. ‘We hebben de eerste piek gehad’, zegt gemeentewoordvoerder Manon Hoiting.

Het Martinihouse – dat al wel vol zit – en The Village bieden nu samen onderdak aan 174 studenten.

De eerste huurders hebben hun tijdelijke kamers al weer verlaten, waardoor er ruimte komt voor nieuwe mensen. Toch moedigt Hoiting studenten aan om actief te blijven zoeken naar een permanent onderkomen. Het is nog minder dan twee weken tot de officiële start van het academische jaar op 6 september en de gemeente verwacht voor die tijd een tweede vraagpiek.

Couch surfing

In de tussentijd houden de diverse clubs die zich verenigd hebben onder de naam Shelter Our Students (SOS) nog steeds in de gaten of er geen studenten dakloos dreigen te worden. Het couchsurfingplan van SOS heeft al negentig geïnteresseerde studenten getrokken en er zijn dertig aanbiedingen binnengekomen van banken om op te slapen.

De vraag naar slaapbanken lijkt dus groter te zijn dan het aanbod, maar volgens SOS-woordvoerder Marinus Jongman ‘is het heel goed mogelijk’ dat de studenten die zich hiervoor hebben aangemeld ook voor andere tijdelijke onderkomens ingeschreven staan. De organisatie gaat studenten alleen koppelen aan mensen met een bank in de aanbieding als de officiële noodaccommodatie vol is. ‘Maar het is zeker een aanwijzing dat er weer een kamertekort is’, zegt Jongman.

Lees meer

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties