Nieuwe woontoren voor 270 studenten nabij UMCG

Deze maand wordt met de bouw van een flatgebouw voor 270 internationale studenten begonnen. Naar verwachting zullen de eerste studenten hun intrek kunnen nemen in september 2023.

Het flatgebouw, dat negentien verdiepingen gaat tellen, komt op de hoek van de Vrydemalaan en het Wouter van Doeverenplein, vlakbij het UMCG en nabij het stadsstrand.

De Stichting Studentenhuisvesting (SSH) zal de kamers verhuren aan studenten van het University College Groningen (UCG) die de bachelor in liberal arts and sciences doen op de Healthy Ageing Campus.

Op de Healthy Ageing Campus komt ook een onderwijscentrum voor het UMCG, en een nieuw gebouw voor het cultureel studentencentrum Usva. Dit is volgens de overeenkomst die de RUG en het UMCG in 2018 tekenden.

Eigen badkamer

De kamers hebben hun eigen badkamer, dus studenten hoeven alleen de keuken te delen. In het flatgebouw komen ook studieruimtes, een dakterras en eetgelegenheden.

‘Het gebouw is zo ontworpen dat studenten er samen kunnen studeren, werken, en wonen’, zegt UCG-decaan Hanny Elzinga. ‘Leren doe je tenslotte niet alleen maar in de collegebanken.’

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties