Nieuwe vertraging Feringa Building: eindoplevering in 2026

Er is weer vertraging in het opleveren van de Feringa Building. De eerste vakgroepen verhuizen niet deze zomer, zoals de bedoeling was, maar pas volgend jaar.

‘Het heeft vooral te maken met leveranciers en dat soort zaken’, zegt woordvoerder Elies Kouwenhoven van de RUG. ‘Bouwen in deze tijd is nu eenmaal niet gemakkelijk.’

Apparatuur

Het gebouw zelf wordt wel degelijk opgeleverd zoals gepland: per 1 juli. Dat betekent ook dat er college gegeven kan worden in het nieuwe gebouw. Maar er zijn ‘onvoorziene restwerkzaamheden’, legt Kouwenhoven uit. Daarbij gaat het om de apparatuur waarmee de laboratoria moeten worden ingericht.

De eerste vakgroepen gaan daarom nu in maart 2024 verhuizen. De eindoplevering van het gebouw schuift daarmee ook een jaar op en is nu gepland voor 2026.

Stilgelegd

Het bouwen van de aardgasvrije Feringa Building – met een oppervlakte van 62.000 vierkante meter – verloopt met horten en stoten. Aanvankelijk zou het gebouw worden opgeleverd in 2021, maar door oplopende prijzen werd de aanbesteding stilgelegd. 

Uiteindelijk werd Ballast Nedam gecontracteerd in 2018 en de oplevering uitgesteld tot 2023. Een rechtszaak over de aanbesteding van de technische infrastructuur in 2019 zorgde voor nieuwe vertraging. Daarna kwam corona, met als gevolg wereldwijde problemen met de aanlevering van materialen en werd er gekoerst op 2025.

Lees ook:

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties