Nieuwe hit op Albertus’ kosten

Studentenband Swifty mag op kosten van Albertus de studio in om haar nieuwe hit op te nemen. De groep profiteert van het nieuwe stimuleringsfonds van de studentenvereniging.
Door Freek Schueler

Lisse van Vliet is met zijn band Swifty een van de eersten geweest die een greep mocht doen uit het nieuwe fonds. Het succes van hun hit Dakterras smaakte naar meer, maar opnamestudio’s bleken prijzig. ‘Aangezien we studenten zijn, hebben we het niet al te breed. Maar we vinden het wel leuk om muziek te maken’, aldus Van Vliet.

Dankzij het Albertusfonds kan de band nu wel de studio in om een nieuw nummer op te nemen. Het bewuste liedje is bedoeld voor het lustrum van Albertus, dat deze zomer gehouden wordt. ‘Het geld dat we via het stimuleringsfonds ontvangen, is dus zowel voor onze eigen ontwikkeling als voor het lustrum’, vertelt Van Vliet.

Duizend euro

Met het nieuwe fonds wil Albertus de ‘geestelijke, culturele en sportieve ontwikkeling’ van haar leden bevorderen, vertelt vice-praeses Sophie Offringa. ‘Het geld kan voor jezelf bedoeld zijn of voor een groep Albertianen’, zegt ze. ‘Uiteraard moet je wel onderbouwen waarom je het geld nodig hebt en moet je achteraf verslag doen van hoe het is gelopen.’ Per aanvraag wordt maximaal duizend euro uitgekeerd. Offringa zit zelf ook in de beoordelingscommissie die de aanvragen keurt.

Tot nu toe is het fonds nog maar een paar keer aangeboord. ‘We zijn er nog maar net mee begonnen en nog lang niet iedereen is van de mogelijkheden op de hoogte’, aldus Offringa. ‘We proberen het eerst één jaar en kijken hoe het loopt, daarna evalueren we of we ermee doorgaan.’

 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties