Brightspace, de vervanger van Nestor, is ‘intuïtiever en moderner’ 

RUG-personeelsleden hebben een eerste blik kunnen werpen op Brightspace, het nieuwe elektronische leersysteem dat Nestor in september moet vervangen. De feedback tot nu toe: het werkt, het is gemakkelijk en het ziet er modern uit.

Auke Plantinga, universitair docent aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, is Brightspace aan het testen en oordeelt dat het ‘intuïtiever dan het vorige systeem’. ‘Ik geef er een vak op en het werkt oké. Het is makkelijk en ziet er heel mooi uit. Ik denk dat het uiteindelijk voor iedereen een verbetering zal zijn.’

Op dit moment zijn er achttien vakken geïmplementeerd in het systeem, verdeeld over alle faculteiten. Honderd student-assistenten zijn getraind in het gebruiken van Brightspace en staan klaar om docenten te ondersteunen als het systeem wordt opgeschaald. Medewerkers van de faculteitssecretariaten – 150 in totaal – hebben ook training gevolgd.  

Annemiek Nijp, secretaresse bij de letterenfaculteit, vond het systeem ‘behoorlijk makkelijk om te gebruiken, vooral omdat het erg op Nestor lijkt’. Toch zag ze wel een verschil: ‘Het ziet er moderner uit, meer up-to-date dan Nestor.’

Digitale test

Projectmanager Michiel van Geloven is tevreden met de voortgang van het proces. ‘We hebben onze eerste evaluatiebijeenkomst gehad en mensen gaven positieve feedback op zowel Brightspace als de ondersteuning die ze krijgen’, zegt hij.

Zijn team werkt aan een standaard sjabloon voor de vakken, zodat ze allemaal dezelfde structuur hebben op Brightspace.

In april moeten er nog eens 130 vakken werkend zijn. Eind mei wordt de eerste digitale test gedaan met het nieuwe systeem. ‘Dat is een belangrijke stap, omdat we voor het testen nu nog erg op Blackboard leunen’, zegt Van Geloven.

De invoering van Brightspace zou in september gereed moeten zijn.

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties