Navigators gaat verbouwen

Navigators Studentenvereniging Groningen (N.S.G.) gaat verbouwen. De eerste verdieping van de sociëteit aan de Hardewikerstraat krijgt onder meer een hippe coffeecorner en betere studievoorzieningen. Ook niet-leden zijn welkom.
Door Tim Bakker

Het kan snel gaan. In december nog was heel N.S.G. actief om de herfinanciering van het pand rond te krijgen. Dat lukte ruimschoots. ‘Er is zelfs zoveel geld opgehaald dat we nu kunnen investeren in de sociëteit’, zegt Daniël Peereboom, assessor externus van het Navigatorsbestuur. En daar profiteren ook niet-leden van.

Op de eerste verdieping van het verenigingspand aan de Hardewikerstraat wordt vanaf binnenkort druk geklust. Het doel is een soort bruin café, waar overdag ook gestudeerd kan worden. Er komt een coffeecorner, stopcontacten in het meubilair en de keuken wordt verbouwd zodat er ’s avonds beter gegeten kan worden dan op de mensa.

‘N.S.G. gaat om sociaal contact en ontspanning, maar de studie is ook belangrijk’, vertelt Peereboom. ‘Daarom willen we de studiemogelijkheden op onze sociëteit uitbreiden en verbeteren. We willen een ontmoetingsplek zijn voor onze leden, maar ook voor niet-leden. De focus ligt in eerste instantie op leden die vrienden meenemen, maar we nodigen iedereen uit om hier te studeren.’

‘Chille plek’

Studenten die een studieplekje zoeken, kunnen dus gewoon bij N.S.G. aankloppen. Ze hoeven ook niet bang te zijn dat ze meteen bekeerd zullen worden. ‘Het is de bedoeling een chille plek te creëren, waar ruimte is voor open gesprek. Dus ook over diepere levensvragen en het geloof. De meesten van ons zijn daar namelijk wel in geïnteresseerd. Maar alleen als mensen het zelf ook willen, natuurlijk. Het is zeker niet zo dat we je van je studie houden’, zegt Peereboom.

Wie zich liever afzondert, kan er ook terecht. Op de tweede verdieping zijn ruimtes die je met een werkgroepje kunt reserveren, lid of geen lid. ‘Er wordt gewerkt aan een site zodat je je online kunt aanmelden.’

Peereboom is niet bang dat de N.S.G.-leden straks verdrongen worden door de studenten van buiten de vereniging. ‘We hebben geen ruimtetekort. Bovendien kan het de sfeer alleen maar ten goede komen als er meer mensen zijn. Als het te druk wordt met niet-leden, moeten we misschien wat verzinnen. Maar dat zien we dan wel.’

De verbouwing moet voor de zomer klaar zijn.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties