Nanogebakjes en Nobellezingen

Zoete nanogebakjes voor al het personeel, spandoeken aan het Academiegebouw en een lezing in de Martinikerk. De RUG haalde alles uit de kast om de Nobelprijs van Ben Feringa te vieren. Maar het feest had wel een prijs.
Door Peter Keizer

De RUG heeft 166.000 euro gereserveerd voor de promotie rond de Nobelprijs. Voor dat geld werden niet alleen gebakjes besteld, maar ook onder meer een krant gedrukt, vlaggen ontworpen voor op de Zernikecampus en video-opnames gemaakt van Feringa’s optredens.

De reis naar Stockholm, waar de scheikundige de gouden penning kreeg overhandigd onder toeziend oog van verschillende medewerkers, valt niet onder dat budget, vertelt RUG-woordvoerder Gernant Deekens. En ook de nanowagen, het beeld dat nu te bewonderen is op het Broerplein, is daar niet bij inbegrepen. ‘Dat is een initiatief van Marketing Groningen en wordt ook door hen betaald’, zegt Deekens.

Het feestje heeft wat mogen kosten, maar betere pr kun je je als universiteit natuurlijk niet wensen. Voor wie de viering nog eens wil herbeleven, heeft de RUG een site opgezet met alle hoogtepunten.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties