Moet de uni een MeToo-training verplicht stellen? Schrijf mee

De Universiteit Maastricht (UM) wil dat eerstejaars die in september naar de Maasstad komen verplicht een training over grensoverschrijdend gedrag volgen. Moet de RUG dat ook doen? Schrijf mee!

Uit onderzoek van Amnesty International in 2021 blijkt dat een op de tien vrouwen in haar studententijd slachtoffer wordt van verkrachting. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt recentelijk dat ongeveer de helft van alle vrouwen tussen de 16 en 24 jaar vorig jaar te maken kreeg met seksueel grensoverschrijdend gedrag (en 15 procent van de mannen in die leeftijd).

Het kabinet stuurde vorige week het ‘Nationaal Actieprogramma Aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld’ naar de Tweede Kamer. Moet of kan de RUG zelf ook iets doen? Een verplichte training voor eerstejaars, zoals in Maastricht? Of voor iedereen, ook medewerkers? En hoe kan zo’n training eruit zien?

Wat vinden student en medewerker aan de RUG ervan? UKrant nodigt je uit om een kort opiniestuk (200-250 woorden, niet anoniem) te mailen naar redactie@ukrant.nl. Van de inzendingen maken we een compilatie.

Engels

5 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties