Minister: Soepeler BSA vanwege coronacrisis

Veel vakken en tentamens vervallen

Minister: Soepeler BSA vanwege coronacrisis

Eerstejaarsstudenten die dit academisch jaar door de coronacrisis niet genoeg studiepunten halen, mogen toch door naar het tweede jaar om dan alsnog de norm te halen.
19 maart om 21:14 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
maart 19 at 21:14 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar foto

Door Rob Siebelink

19 maart om 21:14 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:19 uur.
Avatar foto

By Rob Siebelink

maart 19 at 21:14 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:19 PM.
Avatar foto

Rob Siebelink

Hoofdredacteur Volledig bio Editor-in-chief Full bio

Dat heeft minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs gezegd na overleg met onder meer de VSNU, de koepelorganisatie van universiteiten, en de studentenvakbond LSVb.

Veel vakken en tentamens vervallen de komende weken en maanden. Daardoor dreigt voor een aanzienlijk aantal studenten dat ze niet genoeg studiepunten halen. Doorgaans betekent dat ze hun studie dan moeten afbreken, maar dat hoeft nu niet.

Gevolg van de versoepelde regeling is dat deze studenten in het tweede jaar wel moeten voldoen aan het bindend studieadvies (BSA), en anders twee jaar van hun studie ‘kwijtraken’. 

Meer lenen

Ook besloot de minister dat studenten meer kunnen lenen en dat oud-studenten terugbetaling van studieschuld kunnen opschorten.

Veel studenten verdienen bij in met name de horeca en in winkels en zij raken die bijbaantjes op dit moment massaal kwijt; de horeca is op last van de overheid gesloten en veel winkels hebben nauwelijks nog klandizie.

Zij komen daardoor in problemen met het betalen van collegegeld en huur van kamers. De vakbond voor studenten LSVb riep eerder al op dat huurbazen en -organisaties coulant moeten zijn naar studenten die op dit moment niet aan hun  financiële verplichtingen kunnen voldoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in