Minder aanmeldingen bij de studentpsycholoog tijdens corona

Minder aanmeldingen bij de studentpsycholoog

De wachtlijst voor een intakegesprek met een studentpsycholoog bij het Student Service Centre (SSC) is behoorlijk verkort. Studenten kunnen nu soms zelfs binnen een week terecht, terwijl dit tijdens de piek van dit academisch jaar negen weken was.
10 april om 15:56 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
april 10 at 15:56 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Anne de Vries

10 april om 15:56 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Anne de Vries

april 10 at 15:56 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Anne de Vries

Studentredacteur Volledig bio Student editor Full bio

Het SSC hield rekening met een grote instroom van aanmeldingen door de bijkomende stress en bezorgdheid van de coronacrisis. Maar die verwachte aantallen blijven tot verrassing van de psychologen achter, zegt studentpsycholoog Eva Slot, die de nieuwe aanmeldingen beoordeelt.

Er zijn meerdere redenen waarom de studenten nu wegblijven bij het SSC. Veel studenten zijn naar hun ouders gegaan en vinden het omwille van hun privacy niet fijn om daar een sessie te doen. Anderen wachten liever tot ze weer face to face kunnen zitten met de psycholoog.

Minder last

‘Maar er zijn ook een paar studenten die voelen alsof er een last van hun schouders is gevallen en die wel even zonder een sessie kunnen’, zegt Slot. Door de coronamaatregelen hebben ze nu een stuk minder last van sociale stress, en door de onzekerheid binnen de universiteit hebben ze nu minder deadlines en tentamens. ‘De druk is ervan af.’

Maar het SSC is alert op wat er op langere termijn kan gebeuren. ‘Als alles weer op volle kracht van start gaat kan dit juist voor extra stress zorgen onder studenten.’

Engels

10 April 2020 | 22-11-2020, 16:20
Array

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties