Nog 40 studenten in noodopvang

Metaallaan sluit, nog 40 studenten in noodopvang

De noodaccommodatie voor dakloze studenten aan de Metaallaan is dinsdagochtend gesloten. Vijf studenten zijn overgebracht naar The Village aan de Peizerweg, waar zij tot eind oktober kunnen blijven.
Door Koen Marée
15 oktober om 13:40 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:17 uur.
oktober 15 at 13:40 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:17 PM.

De Metaallaan is, na de Esdoornflat, de tweede noodopvang voor internationale studenten die haar deuren sluit. Maandag verbleven er nog twaalf studenten. Vijf daarvan zijn verhuisd naar The Village aan de Peizerweg, waar nu in totaal nog zo’n veertig studenten slapen.

Langer open

Eigenlijk zou de leegstaande school aan de Metaallaan al op 1 oktober dichtgaan, maar in overleg werd besloten om de noodvoorziening twee weken langer open te houden. Op dat moment waren er nog iets meer dan honderd studenten die zonder kamer zaten en in een noodopvang verbleven.

De veertig studenten in The Village hebben nog twee weken de tijd om onderdak te vinden. Op 26 oktober sluit de slaapzaal, omdat die daarna door de RUG wordt gebruikt als extra tentamenhal. 

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties