Met de billen bloot voor het goede doel

Het begon als een grap in de voetbalkantine. En nu is hij te bestellen: de naaktkalender die het team van Meinard Klooster van vereniging Groen Geel maakte voor de jaarlijkse goede doelenweek. De opbrengst gaat naar Stichting Straatwijs.
Door Lyanne Levy

Het kersverse team wilde het nét even anders doen dan anders. Sinds vorige week is de naaktkalender van Zondag 3 van Groen Geel te bestellen. ‘We zijn een nieuw team. We doen voor het eerst mee aan de actie en wilden even laten zien wat we kunnen’, vertelt Meinard, die in het derde jaar van de pabo zit.

Voor het begin van de training kwamen de studenten samen en binnen een halfuur waren de foto’s gemaakt. Die maakten ze zelf. In de kantine, in de bestuurskamer, op het veld en in de kleedkamer.

Cornervlag ervoor

‘De kleren gingen uit en toen gingen we er gewoon voor. Als we het doen, moeten we het ook goed doen. Het moest natuurlijk wel een beetje binnen de perken blijven, dus we hebben wel keepershandschoenen, de cornervlag en een voetbal ervoor’, zegt Klooster.

Niet iedereen was meteen enthousiast om uit de kleren te gaan, vertelt Klooster. ‘Een paar teamgenoten wilden liever iets doen waardoor we niet al te erg in de spotlight kwamen bij de club, maar de club is juist heel enthousiast over de kalender. Uiteindelijk is het resultaat goed geworden en is iedereen er blij mee.’

Allemaal een kalender

Tot nu toe zijn er al zo’n zeventig kalenders verkocht. ‘Het is toch even afwachten wat het resultaat wordt en in hoeverre mensen het leuk vinden, maar iedereen vindt het super. Vrienden en familie willen allemaal een kalender hebben’, zegt Klooster.

Met een naaktkalender voor de eerste actie van het team, wordt het lastig om dat volgend jaar te overtreffen. ‘We hebben de lat wel hoog gelegd. Daar hopen we ook weer aan te voldoen. Even afwachten hoe we dat gaan oplossen’, zegt Klooster.

De opbrengst van de kalender gaat Stichting Straatwijs, een stichting die daklozen in Groningen helpt. De kalender kost vijftien euro en is te bestellen door een mail te sturen naar naaktkalenderzondag3@gmail.com

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties