Meldpunt tegen slecht Engels

Studenten aan de Faculteit der Letteren klagen over het gebrekkige Engels van hun docenten. Partij Letteren Vooruit is daarom een meldpunt gestart.
Door Peter Keizer

De faculteitsraadspartij zegt het meldpunt te zijn gestart, nadat ze een serie klachten ontving van studenten over het gebrekkig Engels van hun docenten en lectoren. Het slechte taalgebruik levert problemen op voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten, meent Letteren Vooruit.

‘De kwaliteit van het Engels dat gesproken wordt door de docent is van groot belang voor de student. In de eerste plaats maakt het taalgebruik hét verschil voor het goed begrijpen van de stof, waardoor het direct effect heeft op het resultaat dat behaald zal worden. Daarnaast is de docent in de klas een rolmodel’, zegt fractievoorzitter Rico Tjepkema. ‘Studenten moeten ervan uit kunnen gaan dat docenten deskundig zijn en de taal dusdanig goed beheersen dat ze er zelf op door kunnen bouwen. Het is essentieel voor het ontwikkelen van academisch werk- en denkniveau.’

‘Geen schandpaal’

De anonieme klaagsite is niet bedoeld om docenten aan de schandpaal te nagelen, benadrukt de partij. Studenten kunnen op het meldingsformulier dan ook niet de namen vermelden van docenten die het Engels volgens hen beperkt machtig zijn. ‘Bij het invullen van het formulier wordt er slechts gevraagd naar de studie, het studiejaar en het gevolgde vak.’

Letteren Vooruit begon eerder een meldpunt om in kaart te brengen op welke dagen en welke momenten de voormalige Letterenbibliotheek te vol zit met studenten.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties