RUG heeft meer topopleidingen

Achttien masteropleidingen van de RUG zijn volgens de redactie van de Keuzegids Masters de beste van het land. Een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen negen masters het predicaat ‘topopleiding’ kregen.
Door Peter Keizer

De master nanoscience staat voor het vijfde jaar achtereen in de top drie van beste universitaire masteropleidingen in Nederland. De studie krijgt opnieuw een score van 96. De studenten vinden de opleiding zwaar, maar zijn heel tevreden over de docenten en faciliteiten.

Andere toppers volgens de Keuzegids zijn onder meer astronomy (80), filosofie (researchmaster, 80), marketing (76), mathematics (80) en taalwetenschappen (researchmaster, 84). De RUG biedt in totaal 97 masters aan, waarvan 95 in Groningen en twee in Leeuwarden. Naast de topmasters zijn ook nog tien andere masteropleidingen van de RUG eerste in hun categorie.

Onvoldoendes zijn er ook. Onder meer voor recht & ICT (46), Nederlands recht (48), energy and environmental sciences (48) en international and comparative private law (40). Bij de laatste zijn de studenten vooral ontevreden over de docenten en het aantal contacturen.

Van de algemene universiteiten staat de RUG net als vorig jaar op de vierde plek (62), net onder Nijmegen (62). In de lijst van zestien universiteiten in Nederland, staat Groningen op nummer zeven.

De lijst wordt aangevoerd door de Open Universiteit (73,5), Nyenrode (68) en de TIAS Business School (66,5). ‘De kwaliteit is ver boven het gemiddelde, maar dat geldt ook voor de kosten’, aldus de redactie.

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in