Meer studenten op de RUG

Vorig jaar lag het aantal inschrijvingen laag, maar dit jaar breekt de RUG alle records – dankzij het hoogste aantal buitenlandse studenten ooit.
Door Traci White / Vertaling door Sarah van Steenderen

De universiteit publiceerde de definitieve cijfers afgelopen vrijdag. Er staan nu 31.227 studenten ingeschreven bij de RUG.  Hiervan zijn 6513 eerstejaars, het hoogste aantal ooit.

Het totaal ligt 2,5 procent hoger dan vorig jaar. Volgens de universiteit kwam het dipje onder de nieuwe instroom van Nederlandse studenten in het studiejaar 2015/2016 door de invoering van het nieuwe leenstelsel. ‘De invoering van het leenstelsel blijkt vooral een eenmalig effect te hebben gehad; na een jaar is er alweer herstel ingetreden.‘

Explosief

Het aantal Nederlandse studenten is met 64 gedaald. Maar de internationals weten hun weg naar Groningen te vinden; er zijn nu 756 meer buitenlandse studenten aan de RUG dan vorig jaar. ‘Het aantal internationale studenten blijft explosief groeien’, stelt de universiteit.

Dit geldt voornamelijk voor reguliere studenten uit het buitenland: 1993 nieuwe internationals kwamen dit jaar naar de RUG. Dat brengt het totaal op 4983, bijna 16 procent van alle RUG-studenten. Het aantal uitwisselingsstudenten steeg met 114 naar 1007.

De meeste internationals komen uit Duitsland (1896), bijna 40 procent van alle buitenlandse studenten. Er zijn inmiddels meer Britse studenten (310) dan Chinese (288); die landen staan op plaats twee en drie.

 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties