Letteren slachtoffer van mogelijke fraude

Drie medewerkers van de Faculteit der Letteren zijn deels of geheel van hun taken ontheven nadat twijfels zijn gerezen over de financiering van een gezamenlijk internationaal programma.
Door Rob Siebelink

Het lijkt er op dat geld dat bestemd was voor de RUG niet of niet rechtstreeks bij de universiteit terecht is gekomen, maar bij een stichting waarmee de universiteit geen banden heeft. De RUG-medewerkers zijn betrokken bij deze stichting.

Bij een Europese partner van de RUG is tijdens een audit (een accountantscontrole) geconstateerd dat er twijfels zijn over de financiering van een gezamenlijk internationaal programma bij de faculteit, aldus een woordvoerder van de RUG.

Onderzoek

Om hoeveel geld het gaat en wat de stichting doet, wil de RUG op dit moment niet zeggen. De universiteit laat nu onafhankelijk onderzoek doen naar de gang van zaken. Lopende het onderzoek zijn drie medewerkers die betrokken zijn bij deze stichting van (een deel van) hun taken ontheven.

Of het om fraude gaat, staat nog niet vast. ‘Het is voor ons ook heel vers. We willen dat eerst onderzoeken’, zegt RUG-woordvoerder Gernant Deekens. Het college van bestuur wil een extern bureau in de arm nemen om te kijken wat er precies is gebeurd.

Fraudezaak

De RUG werd drie jaar geleden ook opgeschrikt door een omvangrijke fraudezaak. Het toenmalig hoofd technisch beheer bleek samen met anderen de universiteit voor 1,1  miljoen euro te hebben benadeeld.

De manager kreeg daarvoor door de rechter drie jaar cel opgelegd, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties