Master psychologie krijgt mogelijk selectieprocedure (UPDATE)

Het Heymansgebouw in de Grote Kruisstraat.

Toelating niet meer gegarandeerd

Master psychologie krijgt mogelijk selectieprocedure (UPDATE)

Studenten met een bachelordiploma psychologie van een Nederlandse universiteit worden vanaf 2021 mogelijk niet meer automatisch toegelaten tot de master.
Door Candela Martínez
15 oktober om 9:51 uur.
Laatst gewijzigd op 23 februari 2022
om 13:38 uur.
oktober 15 at 9:51 AM.
Last modified on februari 23, 2022
at 13:38 PM.

In het huidige systeem worden alle psychologiebachelors toegelaten, maar hier komt misschien een einde aan omdat het aantal masterstudenten de afgelopen jaren snel is toegenomen. De afdeling psychologie wil de klassen klein houden om beter onderwijs aan te kunnen bieden. Een limiet stellen aan het aantal studenten is dan een van de opties.

Sommige trajecten zijn populairder dan andere, wat betekent dat het ene traject alle studenten zal toelaten, terwijl het andere studenten moet afwijzen. Ieder traject hanteert zijn eigen selectieprocedure. Studenten die volgend jaar of in februari 2021 aan de master beginnen, worden nog wel gewoon toegelaten.

Eerlijkste optie

Tweedejaars psychologiestudent Emily O’Shea maakt zich geen zorgen. ‘De selectiecriteria voor de bachelor van psychologie zijn behoorlijk laag, wat betekent dat mensen de kans krijgen zich te bewijzen. Maar ik vind dat mensen hun plekje in de master echt moeten verdienen.’

Medestudent Raili Engler, die ook in het tweede jaar zit, vindt een selectieprocedure ook de eerlijkste optie. ‘Ik denk dat studenten harder zullen werken om een plekje te bemachtigen.’

Hoe de selectieprocedures er precies uit zullen zien is nog niet duidelijk. De studenten kunnen meer informatie verwachten in de eerste helft van 2020, zodat ze zich kunnen voorbereiden als ze zich voor de master willen aanmelden.

Naschrift redactie: Dit verhaal is na publicatie aangepast. Er is nog geen definitief besluit genomen over het al dan niet selectief maken van de master. ‘In een zorgvuldig proces onderzoeken we momenteel de wijze om aan de ene kant de kwaliteit van de masters te kunnen garanderen en aan de andere kant de ruimte te bieden aan zoveel mogelijk studenten’, aldus de faculteit.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties