Studenten

Dromen

Dromen

We hebben allemaal wel eens goede voornemens. We zijn van plan om ons meer op werk of studie te richten, gezonder te eten of vaker te sporten. Maar is dat diep van binnen echt wat we willen? Zou het niet beter zijn om onze dromen achterna te gaan? Tekst en foto’s Anouk BrekhofVolgende →
16 februari om 10:07 uur.
Laatst gewijzigd op 22 februari 2022
om 16:39 uur.
februari 16 at 10:07 AM.
Last modified on februari 22, 2022
at 16:39 PM.

Timea

Promovendus biophysics

Het is makkelijk om helemaal op te gaan in mijn promotieonderzoek en de hele dag te werken zonder even te pauzeren. Dus de vraag wat mijn droom is zette me wel aan het denken. Dat had ik me al een tijdje niet afgevraagd. Ik weet nu dat mijn droom neerkomt op het zo snel mogelijk uitbannen van dierproeven uit wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van de patiëntveiligheid. Proeven zijn kwalijk voor dieren, maar uitkomsten bij proefdieren voorspellen soms ook slecht of een medicijn veilig is voor mensen. Er zijn grote ontwikkelingen gaande om dierproeven te vervangen; een daarvan is een ‘orgaan op een chip’. Dat is een systeem op microniveau waarmee het menselijk lichaam nagebootst wordt. We zouden ons meer moeten richten op het verbeteren van die uitvinding. Dat is veel ethischer dan dieren menselijke ziektes geven en het zou substantieel bijdragen aan de veiligheid van medicijnen voor mensen.

Volgende →

Emma

International relations
& international organisation

Mijn passie voor mensenrechten bracht me bij het studententeam van UNICEF. Ik zit in mijn tweede bestuursjaar daar. Het betekent veel voor me dat ik kan werken en omgaan met mensen die dezelfde interesses hebben. Als kind heb ik ervaren hoe het is om op jonge leeftijd al volwassen beslissingen te moeten nemen. Hoe is het om in zo’n zelfde situatie te zitten, maar dan terwijl je in oorlogsgebied woont? Mijn ambitie is om over de hele wereld aan projecten te werken voor de bescherming van kinderrechten. Ik hoop uiteindelijk dat ik iets kan betekenen voor kinderen en ze kan steunen wanneer ze dat nodig hebben, dankzij de kennis die ik vergaard heb en mijn eigen ervaringen.

Volgende →

Julianne

International relations
& international organisation

Ik wil verhalen vertellen, waarschijnlijk in de vorm van films of foto’s. Misschien wil ik zelfs wel tv-programma’s presenteren zoals Ruben Terlou, Floortje Dessing en Geraldine Kemper doen. De verhalen en ervaringen van andere mensen horen kan ons nieuwe inzichten geven of ons inspireren om dingen anders te doen. Ik hoop specifiek dat ik mensen die vaak onzichtbaar blijven een platform kan bieden. Op dit moment ben ik super geïnteresseerd in China. Ik volg Chinese les en ik heb net gehoord dat ik in Beijing mag gaan studeren. Het zou geweldig zijn om een documentaire te maken in China. Ik moet nog kijken in welke vorm, maar mijn wens is om nieuwe inzichten op te doen en te delen, met de nadruk op belangrijke maatschappelijke onderwerpen.

Volgende →

Wendy

Pre-master
economic development
and globalisation

Een tijdje geleden vroeg ik mezelf af wat me nou echt gelukkig maakt. Toen ik jonger was, was ik erg creatief. Ik schreef gedichten en verhalen, ik las boeken en ik schilderde. Het klinkt misschien als een cliché, maar door mijn eigen wereld te creëren kon ik aan de werkelijkheid ontsnappen. Tijdens mijn eerste drie studiejaren raakte ik een beetje verwijderd van mijn creatieve kant en die wil ik nu heel graag terugvinden. Ik ben alweer begonnen met lezen en ik hoop ook weer te gaan schrijven. Hoewel ik niet uit een muzikale familie kom, is muziek altijd belangrijk voor me gewest. Ik kon urenlang naar gitaarsolo´s luisteren. Ik zou dolgraag zelf een instrument kunnen bespelen, dus ik heb me nu ingeschreven voor gitaarlessen. Ik denk dat ik er gewoon van droom om de dingen te kunnen doen die me gelukkig maken.

Volgende →

Jeljer

Rechten

Mijn droom is om een triathlon te volbrengen. Dat begon een jaar geleden toen een vriend en ik ons aanmeldden voor een achtste marathon, gewoon voor de lol. Het was natuurlijk veel moeilijker dan we hadden gedacht. Terwijl ik aan het rennen was, kon ik mijn longen voelen branden en ik voelde me alsof ik moest overgeven. Maar toen ik over de finish kwam, gaf dat me zo’n kick. Toen besloot ik dat het mijn doel werd om op een dag een complete triathlon te doen: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,4 kilometer hardrennen. Ik ben heel benieuwd wat ik kan bereiken door het uiterste van mijn lichaam te vragen.

Volgende →

Engels