Studenten

Deze studenten - moe en wanhopig - staan nu op straat

‘Technisch gezien ben ik dakloos'

The Village aan de Peizerweg, de laatste noodopvang, sluit zaterdag definitief de deuren. Dertien internationals zijn dan, zoals ze zelf zeggen, ‘technisch gezien dakloos’.
Door Matej Pop-Ducev / Video door Felipe Silva

De noodvoorziening The Village aan de Peizerweg wordt zaterdag 26 oktober definitief gesloten. De dertien studenten die er nog wonen, moeten om 12.00 uur de faciliteit hebben verlaten.

Een aantal studenten, zoals eerstejaars student Thien Po, heeft over enige tijd wel huisvesting, maar moet eerst enkele weken overbruggen. Student Europees recht Mario Cholanchevski heeft op het allerlaatste moment een kamer gevonden. Hij kan daar op 1 november intrekken, dus moet hij een week bij vrienden op de bank slapen.

Maar anderen, onder wie eerstejaars biologiestudent Samuel Walter, hebben nog steeds geen dak boven het hoofd gevonden. Voor hen gaat de zoektocht verder.

De sluiting van The Village betekent het einde van de noodopvang voor studenten in Groningen. De faciliteit aan de Peizerweg opende eind augustus de deuren en huisvestte op het hoogtepunt tachtig studenten.

De gezamenlijke slaapzaal wordt zaterdag leeggehaald om plaats te maken voor stoelen en tafels: de slaapzaal wordt dan een tentamenhal.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties