Studenten

Verkiezingstijd op de universiteit

Stemstress? Vul de kieswijzer in!

Verkiezingstijd op de universiteit! Verkiezingstijd? Jazeker, want van maandag 8 juni tot en met vrijdag 12 juni mag elke student een stem uitbrengen voor zijn vertegenwoordiger in de universiteitsraad en faculteitsraad.
Door Giulia Fabrizi / Video Lidian Boelens

Om alle studenten een beetje wegwijs te maken in het politieke landschap van de universiteit, maakte UKrant een kieswijzer. Wij legden alle partijen die verkiesbaar zijn voor de universiteitsraad tien stellingen voor en vroegen hen erop te reageren.

In de kieswijzer lees je de tien stellingen een voor een terug met een verkorte versie van de antwoorden van elke partij. Vervolgens kies je het antwoord dat het beste bij jouw mening past.

Wil je ook de uitgebreidere menigen lezen? Dan kun je bij elke vraag doorklikken naar het volledige antwoord van alle partijen. Aan het einde krijg je te zien welke partij jou het beste vertegenwoordigd. Makkelijk zat, toch?

In de video bovenaan deze pagina stellen de lijsttrekkers van de studentenpartijen hun partij alvast aan je voor. Ga stemmen!

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties