Universiteit

Fotoserie: Het leven in coronatijd

Ondertussen in Groningen

Ben jij uit Groningen vertrokken toen de lockdown begon, of gewoon al zes weken niet meer buiten geweest? Met deze fotoserie blijf je toch een beetje op de hoogte van wat er in de stad gebeurt. 
Avatar photo

Door Anna Koslerova

7 mei om 15:28 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:15 uur.
Avatar photo

By Anna Koslerova

mei 7 at 15:28 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:15 PM.
Avatar photo

Anna Koslerova

Studentredacteur Volledig bio Student editor Full bio


Je kunt de straat bijna niet oversteken zonder dat je moet uitwijken voor fietsers met een groene of oranje tas op hun rug.

Sommige mensen nemen geen enkel risico.  

Nee, deze man zit niet op de trein te wachten op het verder uitgestorven Hoofdstation. ‘Ik ga nergens heen, ik ben gewoon even rustig aan het genieten van mijn koffie en sigaretje.’ 

Deze man geniet van de stilte op de Museumbrug op zondagmorgen. ‘Eet gezond, drink genoeg water, beweeg en wees aardig voor elkaar’, raadt hij de mensen aan.

In de tussentijd gaat de herinrichting van Zernike gewoon door. Benieuwd hoe de campus er straks uitziet? Het werk zou eind dit jaar afgerond moeten zijn.

Deze jarige heeft een drukke dag: hij gaat bij diverse familieleden op verjaardagsvisite. Ze organiseren allemaal een feestje voor hem in hun voortuin.

Dit stel is niet op weg naar Schiphol, maar naar de Jumbo. ‘Op deze manier kunnen we meer boodschappen doen en hoeven we niet elke keer naar de winkel te gaan.’

De hygiënemaatregelen verschillen per supermarkt: bij deze Jumbo moet je verplicht je handen wassen of desinfecterende gel gebruiken voor je naar binnen gaat.  

Waar zijn alle Duitsers toch gebleven? En er zijn ook opvallend weinig hipsters te zien in de omgeving van de psychologiefaculteit.

De markt is anders ingericht, maar gaat nog wel gewoon door. Soms wordt het wel druk, maar klanten wordt gevraagd afstand van elkaar te houden.

Café Zondag in het Noorderplantsoen heeft speciale plekken aangewezen voor mensen die eten komen afhalen.

Bakkerij Van Esch in winkelcentrum Paddepoel geeft op z’n Frans aan hoeveel afstand je moet houden.

Op allerlei plekken in de stad kom je bemoedigende boodschappen in stoepkrijt tegen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties