Studenten

Geen ticket? Geen probleem

Gratis naar Eurosonic

Eurosonic/Noorderslag (ESNS) neemt deze week Groningen weer over. Heb je geen festivalticket? Niet getreurd, dit zijn de plekken waar je gratis en voor niks dagenlang meegeniet.
16 januari om 16:15 uur.
Laatst gewijzigd op 16 januari 2024
om 16:15 uur.
januari 16 at 16:15 PM.
Last modified on januari 16, 2024
at 16:15 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

16 januari om 16:15 uur.
Laatst gewijzigd op 16 januari 2024
om 16:15 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

januari 16 at 16:15 PM.
Last modified on januari 16, 2024
at 16:15 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

De gezelligheid van de feestdagen ligt al ver achter ons, terwijl de winter eigenlijk pas net begint. In Groningen gloort er licht aan de koude horizon: ESNS! Vier dagen lang staat de stad in het teken van hét showcasefestival van Europa en klinkt overal muziek.

Honderden relatief onbekende artiesten komen hier naartoe in de hoop dat ze door muziekbobo’s geboekt worden voor festivals, tours en andere gigs. En hoewel je een festivalticket nodig hebt om bij de hoofdpodia te mogen luisteren, is er meer dan genoeg gratis muzikaal vermaak te vinden. 

Je kunt het gratis programma uiteraard vinden op de website van ESNS, maar wij maken het je graag makkelijk. Daarom vind je hieronder een greep uit de randprogrammering. Met evenementen die drie dagen duren, waar veel muziek te beluisteren is of waar je juist even uit de muziek stapt om ook in andere kunstvormen te duiken.

Met verwijzing naar de timetables en websites van de evenementen en een directe link naar de locatie. Wel zo handig.

Platosonic 

In platenwinkel Plato en koffiewinkel Coffee Company aan de Oude Ebbingestraat kun je van donderdag tot en met zaterdag terecht voor intieme concerten met grote artiesten. Meer dan veertig acts uit de officiële ESNS line-up geven de hele dag door miniconcerten in de winkels. Check de timetable om te zien wie wanneer speelt en wees op tijd als je iemand wilt zien, want vol is vol.

Plato & Coffee Company – Oude Ebbingestraat 41 en 39


Eurosonic Air 

Die grote tent in het midden van de Grote Markt? Dat is waar je ESNS Air vindt! Met van donderdag tot en met zaterdag concerten van artiesten als The Vices, Roxeanne Hazes en Karsu. Alle acts spelen een set van 45 minuten en alle concerten zijn gratis te bezoeken. Op de timetable zie je wie wanneer speelt.

Eurosonic Air – Grote Markt 


Grunnsonic

Hét podium tijdens ESNS voor Gronings talent. Verspreid over vier locaties: Het Pakhuis, Warhol, Het Concerthuis en kledingwinkel Klup de Dag. Op Grunnsonic zie je van woensdag tot en met vrijdag gratis en voor niets meer dan twintig artiesten uit het Noorden. 

Het Pakhuis – Peperstraat 8-2

Warhol – Papengang 6 

Het Concerthuis – Poelestraat 30

Klup de Dag – Oosterstraat 27


Penguin Showcases

Een van de grootste alternatieve programmeringen tijdens ESNS zijn de Penguin Showcases in De Drie Gezusters. Van woensdag tot en met vrijdag vind je hier op tien verschillende podia meer dan 250 artiesten. Met zo’n programma en gratis toegang kun je prima een nacht verdwalen in De Drie.

De Drie Gezusters – Grote Markt 36


Jagersonic in Vera

Geen ticket voor Noorderslag op zaterdag? Niet getreurd, voor een gegarandeerd vet feest kun je vanaf 13.30 uur tot 22.30 uur ook terecht bij het inmiddels befaamde Jagersonic in Vera. Helemaal gratis en voor niets, veel gezelligheid, zangers, DJ’s en bier. 

Vera – Oosterstraat 44 


HyperTrove

Heb je na drie dagen muziek zin in een gevarieerd kunstprogramma? Ga zaterdag dan eens langs bij HyperTrove in kunstruimte SIGN. In het kader van ESNS Art en in samenwerking met Talent van Hier verzorgen de Groningse kunstenaars Radina Kordova en Enrica Arbia een programma vol onverwachte kunstuitingen. Van theater tot muziek en van collagekunst tot installaties. Van 14.00 tot 20.00 uur dompel je jezelf onder in de wereld van jonge artiesten als Ruggero di Luisi, Vieze Meisje en Ether Infinity.

SIGN – Winschoterkade 10

Engels