Studenten

Pieken met kerst

De mooiste bomen in studentenhuizen

Nog minder dan een week te gaan tot de Kerstman een zak cadeautjes onder de boom legt om ons te belonen voor ons goede gedrag. Hoe bereiden studenten in Groningen zich eigenlijk voor op de mooiste tijd van het jaar?
Avatar photo

Door Valeska Schietinger

18 december om 11:45 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:14 uur.
Avatar photo

By Valeska Schietinger

december 18 at 11:45 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:14 PM.

Cadeau van oma 

Voor Albertianen Lucinda Haaze, Pien Wolters, Carlijn van ‘t Hoff en Jolien Pijnappels (v.l.n.r.) zijn kerstversieringen een must. Dus besloten ze Huize LLdK aan te kleden met lichtjes, slingers en een wel heel fleurige boom. De glimmende ornamenten en lintjes in allerlei kleuren weerspiegelen de vrolijke kerstsfeer die de meiden zelf ook uitstralen. De boom die ze dit jaar hebben is ook nog een speciale: Carlijns oma kocht hem. Een kerstboom als cadeau, veel kerstiger wordt het niet.

Rendier en eend

Je helemaal overgeven aan de kerstsfeer lijkt een ding te zijn onder Albertusleden. Sharon Groen, Olivia te Gussinklo, Merel Winters en Veerle Smits (v.l.n.r.) wonen samen in Huize Kwak, maar ze hebben geen gezamenlijke woonkamer om een boom in te zetten. Dus nu is deze blikvanger in de kelder te vinden. Dit jaar besloten de kersverse huisgenoten om de nepboom uit de kast te slepen om de feestdagen in te luiden. Ze hebben niet alleen de traditionele rode en gele ballen in de boom gehangen, maar ook een glitter-rendier, een ster die als piek aan de boom vastgeplakt is en – ter ere van hun huisnaam – een klein eendje dat geheid een glimlach op elk chagrijnig gezicht tovert.

Voetbalboom

Deze bijzonder uitgedoste boom kun je vinden in het huis van Jeroen van de Poll, Floor Thies, Lothar Mastenbroek en Mirthe Bos (v.l.n.r.). In de loop der jaren zijn ze van een klein boompje doorgegroeid naar een heus kerstwonder dat feestvreugde verspreidt in de woonkamer. Aan de versieringen te zien hebben de vier de boom op een hele democratische en vooral persoonlijke manier aangekleed, met flessendoppen, een pioenroos, speelgoedrobot en een voetbal. Met deze originele boom scoren ze absoluut een eervolle vermelding in de X-mas Hall of Fame.

Rattenparadijs

Kerstmis is niet alleen een feest voor tweebenige wezens. De ratten van Aske Meijerink, Krabat en Juro, hebben het enorm naar hun zin in hun eigen kerstparadijs, waar ze lekker in de boom mogen ravotten. Nu ze eerder dit jaar is verhuisd heeft Aske eindelijk een kamer die groot genoeg is om een boom met versiering in kwijt te kunnen, plus een stel superschattige ratten. Op deze upgrade – ze had eerst roze miniboompje – zou zelfs Mrs. Claus trots zijn. In Askes boom hangen kleurige lichtjes, een regenboogslinger en een mix van zwarte en blauwe ballen. De opvallende rode auto die er ook in hangt is typisch Aske: ze is dol op gekke kerstversieringen. Maar eerlijk is eerlijk, niets is cooler dan twee snoezige ratten in een kerstboom.

Foto’s door Valeska Schietinger

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties