Studenten

Fotogeniek in Groningen

Boost je Instagramfeed

Zijn je lippen gevoelloos omdat je permanent een duckface maakt? Vind je voedselfoto’s zó 2015? Heeft je huisdier het helemaal gehad met die camera in z’n gezicht? Maak indruk op je volgers met foto’s van de meest instagrammable plekken van Groningen.
Door Felipe Silva en Valeska Schietinger / Foto’s door Felipe Silva

Reitdiephaven

Heb je wel eens afbeeldingen van Groningen gegoogeld? Grote kans dat Reitdiephaven bij de eerste resultaten stond. Waar de gebouwen in de binnenstad nogal op elkaar kunnen lijken, verrast deze plek je met z’n vrolijk gekleurde Scandinavische huizen aan het water. Met dit grijze en sombere weer kunnen we allemaal wel een beetje kleur in ons leven gebruiken.


Aletta Jacobshal

Deze plek geeft je misschien rillingen tijdens de tentamenweken, maar je haalt er gegarandeerd bergen likes mee binnen. Deze oranje hel – eh, hal – is perfect om je feed op te peppen en die wannabe-hipster zwart-witfoto’s achter je te laten.


Student Hotel

Al ben je te arm voor een kamer in het Student Hotel, je kunt het je in elk geval wel veroorloven om er een foto te maken. Want, goed nieuws: het is GRATIS. Er hangt een opvallend lichtbord dat als een real-life Instagramfilter werkt. En als je nog een stapje verder wilt gaan, biedt de lounge in zebrastijl je een professionele setting voor een fotoshoot. Net of je een model in een reclamecampagne bent. Dankzij het zachte licht dat door het grote raam ernaast schijnt, straalt je huid als die van een beauty influencer.


Prinsentuin

Omarm je innerlijke Disneyprinses – of -prins – en dwaal door het bijna magische lusthof dat de Prinsentuin heet. Of je nu een boze koningin bent of een knappe jager, in deze tuin kun je het hele jaar door de fantasieën uit je kindertijd uitleven.


Visserbrug

Als je een oer-Hollands plaatje wilt schieten, moet je bij de Visserbrug zijn. Een indrukwekkend uitzicht over de Diepenring met z’n historische zeilschepen, bakstenen pakhuizen langs de kade en op de achtergrond de toren van de Der Aa-kerk: Nederlandser wordt het niet.


Groninger Museum

Kleurig, opvallend en uniek: het Groninger Museum is de droom van iedere Instagrammer. En nu hier nog tot januari het fluorescerende kunstwerk PRESENCE van Daan Roosegaarde te zien is, kun je nog eens extra vette foto’s maken. Wat het nog leuker maakt: je hoeft als student geen toegangskaartje te kopen! Dus vergeet je RUG-pas niet als je op je Instagrammissie gaat.


Kattencafé Op z’n kop

Hier moet je alleen al naartoe om Mr. Bojangles Jr. te zien. Meer hoef je niet te weten. Graag gedaan.


Le Souk

Word je telkens omver geduwd terwijl je op een propvolle Vismarkt naast de kraam van je vaste boerenkoolleverancier staat om je supergezonde lifestyle vast te leggen? Ga dan eens naar Le Souk. Dit schattige, kleurrijke zaakje is de droom van elke foodie en als je er binnen staat, waan je je op vakantie in een warm land. Prop je vol met Turks fruit en lach tegen het vogeltje.


 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties