Maak jij die mooie plaat? UKrant zoekt student-fotograaf

Heb je interesse in (journalistieke) fotografie? Dan is dit iets voor jou: de redactie van UKrant is op zoek naar een student-fotograaf.

Wat ga je doen?

Je krijgt enkele keren per maand een foto-opdracht. Dat kan van alles zijn: een evenement of nieuwsgebeurtenis vastleggen, een portret maken of een thematische serie.

Wat krijg je ervoor terug?

Je gaat werken in een dynamisch team en leert de fijne kneepjes van journalistieke (nieuws)fotografie. Je leert de universiteit en de mensen die er studeren en werken op een heel andere manier kennen.

Niet onbelangrijk: je doet het niet voor niets. Je krijgt een vergoeding (richtlijn: 20 euro per foto).

Wat verwachten we van je?

Je bent creatief, je kunt ‘spelen met licht’. Je bent vaardig met de camera en fotobewerkingsprogramma’s hebben geen geheimen voor je.

Je hebt gevoel voor timing, je bent niet bang, je durft op mensen af te stappen om ‘die ene mooie plaat’ te maken.

Je neemt deel aan de wekelijkse redactievergadering, om met de vaste redactie en student-redacteuren na te denken en te brainstormen over onderwerpen (en hoe die te verbeelden). Eigen ideeën worden zeer op prijs gesteld.

Je houdt je aan deadline, want die zijn heilig in de journalistiek.

Interesse?

Stuur dan uiterlijk vrijdag 25 februari 2022 per mail een motivatiebrief, een beknopte en relevante cv (we hoeven niet te weten dat je vijf jaar geleden kassamedewerker was) en fotowerk waar je trots op bent naar redactie@ukrant.nl onder vermelding van ‘student-fotograaf’.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties