Lijst Calimero: ‘Stel studieplekken beperkt open’

Thuis concentreren is lastig

Lijst Calimero: ‘Stel studieplekken beperkt open’

Studentenpartij Lijst Calimero wil dat de RUG studieplekken in universiteitsgebouwen weer gedeeltelijk opent. Volgens de partij kan dat op basis van de coronaregels.
6 mei om 11:18 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
mei 6 at 11:18 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

6 mei om 11:18 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:20 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

mei 6 at 11:18 AM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:20 PM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio » News coordinator Full bio »

Hoewel universiteitsbibliotheken tot en met 19 mei gesloten moeten blijven, is er volgens Lijst Calimero ruimte om nu al studieplekken in bijvoorbeeld het Harmoniecomplex en op Zernike te openen.

Om verspreiding van het virus te voorkomen, stelt de partij voor om onder meer looplijnen aan te leggen, overal handgel te plaatsen, anderhalve meter tussen werkplekken open te laten en de koffieruimtes gesloten te houden.

Voorzitter Floor Buigel maakt zich zorgen om studenten die moeite hebben met thuis studeren. ‘Studenten ervaren problemen met concentreren in een veel te kleine studentenkamer of hebben gebrek aan geschikte apparatuur. Ook zijn er studenten met structurele problemen met hun internetverbinding die daarom niet een college volledig kunnen bijwonen of een online tentamen kunnen maken.’

Mondjesmaat

Ze verwijst naar andere universiteiten die dergelijke maatregelen al wel hebben genomen. Een ervan is de Universiteit van Maastricht, waar studenten met een functiebeperking of slecht internet sinds vorige week mondjesmaat in universiteitsgebouwen mogen studeren. In Rotterdam kunnen studenten beperkt terecht op campus Woudestein. Zij moeten zich van tevoren wel aanmelden.

‘Als dit in Maastricht en Rotterdam kan, waarom dan niet ook in Groningen?’ zegt Buigel. De studentenpartij heeft de Veiligheidsregio Groningen benaderd om randvoorwaarden te stellen voor een beperkte opening van gebouwen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties