Liever een nerd met beide beentjes op de grond

Het Forum is een prachtig gebouw. Tenzij je hoogtevrees hebt, zoals student-columnist Laura Mijnders. Dan is zo’n eindeloze roltrap helemaal niet leuk.

We zitten nog maar amper in de collegezaal wanneer we worden verzocht om onze spullen te pakken. Shit! Ik was het helemaal vergeten. Een excursie naar het Groninger Forum vandaag.

De docent zelf heeft goede zin, hij gebaart iedereen naar zijn bureau te komen. Daar mogen we uit een soort inspecteur Gadgetkoffertje oortjes met daaraan bevestigd een of ander apparaatje pakken. De docent doet zelf een headset op.

Als we op een bepaald knopje drukken van het apparaatje, moeten we de docent kunnen horen via de oortjes. Dit voorkomt dat we niets van de rondleiding kunnen horen door allerlei omgevingsgeluiden. Onze opdracht vandaag: mensen in het Forum en de activiteiten die ze aldaar uitvoeren observeren.

Ik slenter samen met studiegenoot Svetlana naar het Forum. Andere studenten sjokken achter ons aan de Grote Markt over. We kunnen het Forum zo inlopen. Niemand kijkt op van weer een horde studenten met aspiraties.

We betreden de eerste roltrap. De docent is niet hoorbaar, de apparaatjes zijn blijkbaar niet goed afgesteld. Hij verzoekt ons om dicht bij hem te blijven, wat nog steeds een beetje vreemd voelt na anderhalf jaar anderhalvemetersamenleving.

Enfin. So far, so good. Ik sta druk te kletsen wanneer mijn blik langs de roltrap naar beneden glijdt. Shit, shit shit! De paniek slaat een gat in het deel van mijn hersenen dat helder nadenkt. Mijn hart bonst als een gek en ik voel me misselijk.

Met slappe zwabberbenen sta ik op de vijfde verdieping

‘What’s wrong, you look…..pale’, zegt Svetlana.

‘Hhhhheigh…t.’

Ik kan de woorden niet vinden. Ik MOET naar beneden. En wel nu. Hoe kom ik in GODSNAAM beneden? Ik grijp me stevig vast aan de rand van de roltrap. Het wachten lijkt uren te duren. Met slappe zwabberbenen sta ik op de vijfde verdieping, terwijl ik me vastgrijp aan een tafeltje.

‘I’m not going any further. I can’t.’

‘Are you sure?’ vraagt Svetlana.

‘Yes, VERY sure’, schreeuw ik zowat.

De rest verdwijnt zonder enige aarzeling naar de volgende verdiepingen. Vast het dak op. Idioten.

Met ferme pas begeef ik me richting lift.

Eenmaal beneden pak ik mijn inhalator. Na tien minuten wordt mijn ademhaling eindelijk weer rustig.

‘Nerd!’ hoor ik in mijn hoofd rondzingen.

Prima. Dan maar een nerd, maar wel eentje met beide benen op de grond.

LAURA MIJNDERS

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties