Letteren past plannen aan

Na kritiek van medewerkers en studenten heeft het faculteitsbestuur van letteren besloten de plannen voor het clusteren van opleidingen aan te passen.
Door Peter Keizer

Volgens faculteitsbestuurder Gerry Wakker wordt op dit moment een aangepast voorstel uitgewerkt, in reactie op brieven die na de bekendmaking van de clusterplannen binnenkwamen. ‘Die brieven waren overigens niet alleen brieven ‘van weerstand’, maar ook verzoeken om extra informatie’, zegt Wakker.

Medewerkers en studenten kwamen eerder in opstand tegen de plannen. Ze vinden dat ze te snel worden ingevoerd, niet goed zijn onderbouwd en zorgen voor meer werkdruk en bureaucratie. Studentenpartij Letteren Vooruit is bang dat studies zullen lijden onder de clustering.

Maatregelen

De clusterindeling is onderdeel van een nieuw pakket aan maatregelen dat vorig jaar zomer werd aangekondigd door het faculteitsbestuur. Opleidingen zijn straks geen eilandjes meer, maar gaan samen in een groep. Deze zogeheten clusters krijgen een eigen budget.

Het bestuur stelt vijf clusters voor die vanaf september moeten worden ingevoerd. Elke groep bestaat uit bacheloropleidingen, masteropleidingen, een educatieve master en een researchmaster. De afdelingsbesturen worden in de plannen vervangen door overkoepelende clusterbesturen en clustercoördinatoren. Verder komt er een extra bestuurslaag: de Directors of Studies. Zij zijn verantwoordelijk voor één of meer samenhangende programma’s binnen een cluster.

De aangepaste plannen worden deze week bekendgemaakt.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties